Ο Ακάρ υπέρ της επανέναρξης των συνομιλιών για ΜΟΕ - Επαφές και στο ΝΑΤΟ

Θανάσης Αργυράκης 01-02-2021 19:22 Τελευταία ενημέρωση: 01-02-2021 19:22
Ο Ακάρ υπέρ της επανέναρξης των συνομιλιών για ΜΟΕ - Επαφές και στο ΝΑΤΟ
Επισήμαν πάντως ότι ««συνεχίζουμε να υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα και τα συμφέροντά μας τόσο στο Αιγαίο όσο και στη Μεσόγειο και στην Κύπρο»

Υπέρ της επανέναρξης των ελληνο-τουρκικών συνομιλιών για Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) που έχουν διακοπεί εδώ και πάνω από ένα χρόνο, ετάχθη ο υπουργός Αμυνας της Τουρκίας, Χουλούσι Ακάρ, κατα τη σύσκεψη, μέσω τηλεδιάσκεψης, που είχε με την ηγεσία των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Ο ίδιος, επίσης, υποστήριξε ότι η ελληνική πλευρά μετείχε στις συνομιλίες, σε στρατιωτικό επίπεδο, στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ. Κάτι που επετεύχθη, κατόπιν συνεννοήσεων, όπως είπε, του Ταγίπ Ερντογάν με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτεμπεργκ.

«Στο πλαίσιο του μηχανισμού αποφυγής συγκρούσεων -είπε- πραγματοποιήθηκε συνάντηση, την οποία αποφάσισαν ο πρόεδρός μας με τον γ.γ. του ΝΑΤΟ. Οι Έλληνες προσήλθαν σε ορισμένες εξ αυτών, σε κάποιες όχι. Έχουν δηλώσει ότι θα συμμετάσχουν και πιστεύουμε ότι αυτές οι συναντήσεις μπορούν να ξεκινήσουν και πάλι τον Φεβρουάριο».

Αναφερόμενος σε ενδεχόμενες συνομιλίες για τα ΜΟΕ, είπε ότι, έως τώρα, έχουν γινει «τρεις συναντήσεις, δύο στην Αθήνα και μία στην Άγκυρα. Αναμένουμε ότι η τέταρτη θα γίνει ξανά στην Άγκυρα».

Ο ίδιος, τέλος, κατά τη συνήθη συνθηματολογία της Αγκυρας το τελευταίο διάστημα, εμφανίστηκε υπέρ της «εξεύρεσης πολιτικών λύσεων, σύμφωνα με το διεθνές Δίκαιο, μέσω διαλόγου και σχέσεων καλής γειτονίας». Ταυτόχρονα, πρόσθεσε, «συνεχίζουμε να υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα και τα συμφέροντά μας τόσο στο Αιγαίο όσο και στη Μεσόγειο και στην Κύπρο. Σε αυτό το σημείο δεν έχουμε αλλαγές πολιτικής. Ωστόσο, πιστεύουμε ότι αυτά μπορούν να επιλυθούν πολιτικά».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo