18.8 C
Athens
14.7 C
Thessaloniki
Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
More

    Αποκάλυψη L&O: Και μετοχές της τράπεζας της Ανατολής έναντι 200.000 ευρώ πούλησε ο ψευτογιατρός Κοντοστάθης


    Μια ακόμη πτυχή της πολυδιάστατης παραβατικής δράσης του Νίκου Κοντοστάθη, του επονομαζόμενου ψευτογιατρού του Κορωπίου αποκαλύπτει το lawandorder.gr.
    Όπως προκύπτει από την συμπληρωματική δικογραφία σε βάρους του Κοντοστάθη που κατηγορείται για 12 ανθρωποκτονίες και 14 απόπειρες, φέρεται να έχει πουλήσει έναντι 200.000 ευρώ, μία μετοχή της τράπεζας της Ανατολής!
    Μάλιστα υποσχόταν πως στον αγοραστή της μετοχής, πως η συγκεκριμένη επένδυση θα του αποφέρει τα διπλά κέρδη!
    Σύμφωνα με τον καταγγέλοντα Ι.Π ηλικίας 52 ετών, γνώρισε μέσω οικείου του προσώπου στην μονή της Αγίας Τριάδας στην Παιανία τον «Κόντο Νικόλαο» όπως του είχε συστηθεί. Του παρουσιάστηκε ως πιλότος της πολεμικής αεροπορίας, και μάλιστα «διακεκριμένος στο χώρο του» με «παρουσιαστικό κοσμοπολίτη, μορφωμένου και ευφυή με γνώσεις πολιτικής και οικονομικών, με ιδιαίτερα ανεπτυγμένη κοινωνική και φιλανθρωπική δράση» όπως κατέθεσε το θύμα της απάτης.
    Μάλιστα ο Ι.Π ανέπτυξε οικογενειακές και κοινωνικές επαφές με τον ψευτογιατρού Κοντοστάθη. Το καλοκαίρι του 2012 ο Κοντοστάθης έπεισε τον Ι.Π να προχωρήσει στην αγορά μιας από τρεις συνολικά μετοχές που κατείχε της τράπεζας της Ανατολής. Όπως του είπε, επρόκειτο για «επένδυση με μεγάλη και άμεση απόδοση» Μάλιστα κατέβαλε το ποσό των 200.000 ευρώ τμηματικά στον Κοντοστάθη.
    Η πρώτη δόση ήταν της τάξης των 100.000 ευρώ σε μετρητά και οι υπόλοιπες τμηματικά έως τις 19 Σεπτεμβρίου.
    Στη συνέχει μάλιστα του έδωσε και δυο ανυπόγραφα και χωρίς ημερομηνία ιδιόχειρα σημειώματα που αναγραφόταν το ύψος κεφαλαίου ανα μετοχή, ο χρόνος πληρωμής από τράπεζα της Γερμανίας καθώς και το ποσό των 400.000 ευρώ που επρόκειτο να του επιστραφεί.
    Στην συνέχεια ο Κοντοστάθης εξαφανίστηκε και μάταια ο Ι.Π περίμενε αν ρευστοποιήσει την μετοχή.
    Ο Κοντοστάθης υποστήριζε πως οι καθυστέρηση οφείλεται στην πολυπλοκότητα των διαδικασιών και διαβεβαίωνε το θύμα της απάτης πως θα ολοκληρωθεί κατάθεση του ποσού.
    Όταν ο Κοντοστάθης εξαφανίστηκε υποστηρίζοντας πως επισκέπτεται μοναστήρια του Αγίου Όρους, ο Ι.Π έγινε πιο πιεστικός και τελικά του επιστράφηκε το ποσό των 30.000 ευρώ μέσω καταθέσεων τρίτων.
    Ο 52χρονος κατέθεσε στις αρχές πως είχε προμηθευτεί 6 κάρτες sim για λογαριασμό του Κοντοστάθη που υποτίθεται πως θα έδινε σε μοναχούς και μοναχές του Αγίου όρους.
    Πρακτικά, τουλάχιστον την μια την κράτησε για λογαριασμό του, υποστηρίζοντας πως το έκανε «για να καταστήσει δυσχερή την ανεύρεση του από τις Τουρκικές αρχές».



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ