Αγνοείται διθέσιο εκπαιδευτικό αεροσκάφος - Σε εξέλιξη έρευνες Πολεμικής Αεροπορίας και Πυροσβεστικής

lawandorder.gr 31-01-2021 14:20 Τελευταία ενημέρωση: 31-01-2021 15:15
Αγνοείται διθέσιο εκπαιδευτικό αεροσκάφος - Σε εξέλιξη έρευνες Πολεμικής Αεροπορίας και Πυροσβεστικής
Το διθέσιο αεροπλάνο είχε απογειωθεί από την Κοζάνη και θα επικοινωνούσε με τα Ιωάννινα ενόψει της καθόδου του

Συναγερμός έχει σημάνει στην Πολεμική Αεροπορία, καθώς αγνοείται η τύχη ενός διθέσιου εκπαιδευτικού πολιτικού αεροσκάφους.

Απογειώθηκε από την Κοζάνη με προορισμό τα Ιωάννινα. Το στίγμα του όμως χάθηκε στο ύψος της Δρακόλιμνης κοντά στο χωριό Μηλιωτάδες Ζαγορίου, σε απόσταση 5-7 μίλια ΒΑ από την πόλη των Ιωαννίνων. Έκτοτε έχει χαθεί η επικοινωνία και έχει δοθεί εντολή για έρευνα για τον εντοπισμό του.

Στην έρευνα συμμετέχουν ένα ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας από τη βάση του Ακτίου και ένα CL 415 από τη Θεσσαλονίκη.

Στο εκπαιδευτικό αεροσκάφος επιβαίνουν δύο άνθρωποι, ο εκπαιδευτής και ο εκπαιδευόμενος. Ηδη έχει απογειωθεί από το Άκτιο ελικόπτερο Agusta Bell και αεροσκάφος Canadair για τον εντοπισμό του.

Οι έρευνες επικεντρώνεται στους Μηλιωτάδες Ζαγορίου, καθώς από τις δωδεκάμισι το μεσημέρι χάθηκε το ίχνος του. Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες του Epiruspost το τελευταίο στίγμα έχει καταγραφεί στις 12:28 πέντε ναυτικά μίλια βορειοανατολικά του αεροδρομίου Ιωαννίνων, που έχει υπολογιστεί στην ευρύτερη περιοχή των Μηλιωτάδων.

Στο σημείο βρίσκονται ήδη δυνάμεις της Αστυνομίας, οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και δυνάμεις της ΕΜΑΚ, ραδιοερασιτέχνες, εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού, άλλες εθελοντικές ομάδες και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ.

Η επιχείρηση συντονίζεται από την Πολιτική Προστασία η οποία βρίσκεται επί τόπου με τέσσερα δικά της οχήματα και προσωπικό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo