• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Κοινή άσκηση Ειδικών Δυνάμεων Ελλάδας - ΗΠΑ - Κύπρου (εικόνες)

Θανάσης Αργυράκης 29-01-2021 21:45
Κοινή άσκηση Ειδικών Δυνάμεων Ελλάδας - ΗΠΑ - Κύπρου (εικόνες)
Στο πλοίο του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού «Κανάρης»

Την πραγματοποίηση κοινής άσκησης των Ειδικών Δυνάμεων της Ελλάδας, Κύπρου και των ΗΠΑ, προβάλλει στον λογαριασμό του στο twitter η διοίκηση των αμερικανικών ειδικών επιχειρήσεων στην Ευρώπη (US Special Operations Command Europe).

Η άσκηση που έγινε στο πλοίο του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, «Κανάρης», είχε στόχο «την ενίσχυση της συνεργασίας και των συνδυασμένων δυνατοτήτων για την αποτελεσματικότερη συμμετοχή σε επιχειρήσεις διεθνώς». Από αμερικανικής πλευράς, την αρμοδιότητα σε αυτά έχει η SOCAF (διοίκηση Αφρικής).

Να σημειωθεί πως το τελευταίο διάστημα, η αμερικανική διοίκηση Αφρικής φαίνεται να αναβαθμίζει τον ρόλο και την εμπλοκή της στην ευρύτερη περιοχή, η οποία χαρακτηρίζεται από αστάθεια. Με πλέον ενδεικτική περίπτωση αυτή της Λιβύης.

Εξίσου σημαντικό είναι ότι εσχάτως φαίνεται ότι αλλάζει ο σχεδιασμός σε ορισμένα αμερικανικά στρατηγεία. Οπως ανέφερε πρόσφατα η ισραηλινή εφημερίδα, Jerusalem Post, συζητείται η μεταφορά του Ισραήλ, από το Ευρωπαϊκό Στρατηγείο, στhn Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ (CENTCOM).

Σε αυτή τη Διοίκηση ανήκει τμήμα της Βόρειας Αφρικής (Αίγυπτος), η Μέση Ανατολή (Περσικός Κόλπος, Ιραν, κ.λ.π.) και το μεγαλύτερη μέρος της Κεντρικής Ασίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo