Τηλεδιάσκεψη με φορείς του τουρισμού της Σλοβακίας, είχε η Σ. Ζαχαράκη και η Β. Λοΐζου

Newsroom L&O 29-01-2021 16:01
Τηλεδιάσκεψη με φορείς του τουρισμού της Σλοβακίας, είχε η Σ. Ζαχαράκη και η Β. Λοΐζου
Στο πλαίσιο αυτό έγινε ανασκόπηση της μέχρι τώρα πορείας των ελληνο-σλοβακικών τουριστικών σχέσεων
Σε τηλεδιάσκεψη με την αρμόδια για θέματα τουρισμού γενική γραμματέα του υπουργείου Μεταφορών και Κατασκευών της Σλοβακίας, Katarina Brunckova, τον ΕΟΤ και παράγοντες του τουρισμού από την σλοβακική και ελληνική πλευρά (ΣΕΤΕ, FedHATTA, HATTA) μετείχαν την Πέμπτη 28/1, η υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη και η γγ Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης, Βίκυ Λοΐζου.

Στο πλαίσιο αυτό έγινε ανασκόπηση της μέχρι τώρα πορείας των ελληνο-σλοβακικών τουριστικών σχέσεων και ιδιαίτερα της περσινής δύσκολης χρονιάς, και συζητήθηκαν τρόποι περαιτέρω ενδυνάμωσης της διμερούς συνεργασίας για την υπέρβαση της κρίσης το 2021. Σε αυτό το πλαίσιο, η ελληνική πλευρά χαιρέτισε την από μέρους της Σλοβακίας υποστήριξη της ελληνικής πρωτοβουλίας για το πιστοποιητικό εμβολιασμού, ενώ συμφωνήθηκε να υπάρχει συχνή επαφή των δυο πλευρών για την εκατέρωθεν ανάδειξη του τουριστικού προϊόντος των δυο χωρών, και της θεμελίωσης σε στέρεα βάση της ανάκαμψής του τουρισμού κατά την μετά-COVID εποχή. Αξίζει να σημειωθεί ότι η χώρα μας αποτελεί τον τρίτο δημοφιλέστερο τουριστικό προορισμό για τους πολίτες της Σλοβακίας, και πρόθεση του υπουργείου Τουρισμού είναι το ελληνικό τουριστικό προϊόν να διευρύνει ακόμα περισσότερο την απήχηση του στη σλοβακική αγορά.

Στο μεταξύ, η υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη, συναντήθηκε σήμερα με την πρόεδρο του ΕΟΤ Άντζελα Γκερέκου και συζήτησαν θέματα πολιτιστικού τουρισμού και τις ξεχωριστές εμπειρίες που μπορεί να ζήσει ο ταξιδιώτης σε κάθε μεριά της Ελλάδος. Παράλληλα, συζητήθηκαν δράσεις που προτείνονται από τον ΕΟΤ για τον εορτασμό των 200 χρονών από την Ελληνική Επανάσταση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo