23.6 C
Athens
22.7 C
Thessaloniki
Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
More

    O «χαμένος sepura», η συνακρόαση από τους Ρομά και η σιγή ασυρμάτου του εσωτερικών υποθέσεων


    Κέντρο ενημέρωσης ομάδων διαρρηκτών μέσα στο σπίτι του στην οδό 25ης Μαρτίου στο Ζεφύρι, είχε στήσει ο 36χρονος Ρομά Π.Κ., που χρησιμοποιώντας, έναν αναλογικό και έναν ψηφιακό ασύρματο Sepura που ήταν χρεωμένος σε αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ, ενημέρωνε σπείρες διαρρηκτών για το που κινούνται οι αστυνομικοί, ώστε να διαφεύγουν την σύλληψη.
    Το ενδιαφέρον στοιχείο της υπόθεσης είναι πως ο ο ψηφιακός ασύρματος, είχε δοθεί στην διεύθυνση αστυνομίας Αθηνών, αλλά από τις 14 Δεκεμβρίου, είχε παραχωρηθεί σε αξιωματικό που υπηρετεί στην ΓΑΔΑ.
    Άξιο αναφοράς μάλιστα είναι πως η αναφορά για την «εξαφάνιση» του ασύρματου Sepura, έγινε στο τμήμα ασφαλείας Ραφήνας, στις 15:30 το μεσημέρι της Τρίτης, λίγες ώρες μετά την επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ και τον εντοπισμό του στο σπίτι του Ρομά στο Ζεφύρι.
    Η αστυνομική επιχείρηση και οι ασύρματοι
    Το πρωί της Τρίτης 26 Ιανουαρίου, αστυνομικοί της ασφάλειας Αμαρουσίου, με την συνδρομή ανδρών της ΟΠΚΕ, προσέγγισαν το σπίτι του 36χρονου Ρομά.
    Αστυνομικοί λίγο πριν επέμβουν στο σπίτι διαπίστωσαν πως κάποιος πέταξε σε παρακείμενο οικόπεδο από τον πρώτο όροφο του σπιτιού, δυο ασυρμάτους, ένα κινητό τηλέφωνο και ένα κομμάτι χαρτί.
    Όλοι οι ασύρματοι ήταν συντονισμένοι στις συχνότητες της Άμεσης Δράσης σε όλη την Αττική.
    Στο χαρτί ο 36χρονος είχε γράψει περιοχές της Βορειοανατολικής Αττικής και της Αθήνας.
    Τι υποστήριξε ο 36χρονος
    Ο άνδρας που συνελήφθη υποστήριξε πως τους ασυρμάτους, τους είχε παραλάβει από έναν φίλο του «Αλέξη» πριν από 15-20 ημέρες.
    Όπως μάλιστα ανέφερε, «Ο Αλέξης και άλλα τρία άτομα κάνουν κλοπές σε σπίτια σε Μεταμόρφωση και Νέα Ιωνία και του έχουν αναθέσει να ακούει τις συχνότητες».
    Μάλιστα του έδιναν κάθε μέρα 50-100 ευρώ προκειμένου να τους ειδοποιεί αν μεταβαίνουν αστυνομικοί σε σπίτια που έχουν εισβάλει για να προλαβαίνουν να απομακρύνονται.
    Η «σιγή ασυρμάτου» του εσωτερικών υποθέσεων
    Ο ασύρματος sepura, είχε «χρεωθεί» στον συγκεκριμένο αξιωματικό της ΓΑΔΑ, στις 4 Δεκεμβρίου του 2020.
    Εύλογα γεννάται η απορία, ήταν τέτοια η θέση του που απαιτούσε να έχει τον ασύρματο 24 ώρες την ημέρα;
    Επίσης, εντύπωση προκαλεί η «σιγή ασυρμάτου» του εσωτερικών υποθέσεων.
    Καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του lawandorder.gr, η υπηρεσία δεν ασχολήθηκε τελικά με την υπόθεση, ούτε διατάχθηκε κάποια ΕΔΕ.
    Επίσης, είναι τυχαίο αυτό ή σχετίζεται με τις επερχόμενες κρίσεις και ευθύνες που ενδεχομένως να αναλογούν και σε άλλους αξιωματικούς για την συγκεκριμένη …αβλεψία και την εξαφάνιση του ασύρματου Sepura.


    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ