20.9 C
Athens
20.3 C
Thessaloniki
Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
More

    Ρομά άκουγαν τις κινήσεις της αστυνομίας μέσω ασυρμάτου αξιωματικού της ΕΛΑΣ


    Μια ιδιαίτερα σοβαρή περίπτωση «συνακρόασης» από τους ασυρμάτους, ψηφιακούς και αναλογικούς της ΕΛΑΣ από Ρομά, με την εμπλοκή αξιωματικού του σώματος, διερευνά το Εσωτερικών Υποθέσεων.
    Σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες του L&O, την περασμένη Τρίτη, 26 Ιανουαρίου, πραγματοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση, σε σπίτι που διέμεναν Ρομά. Με έκπληξη, οι αστυνομικοί διαπίστωσαν πως μέσα στο σπίτι υπήρχαν δυο αναλογικοί ασύρματοι, συντονισμένοι στις συχνότητες των αστυνομικών σε Βόρεια και Δυτική Αττική, αλλά και στης Αθήνας.
    Παράλληλα, στην κατοχή τους βρέθηκε και ένας ασύρματος Sepura και λάμβαναν και υπηρεσιακά κρυπτογραφημένα σήματα.
    Το Εσωτερικών Υποθέσεων πραγματοποίησε έρευνα και διαπίστωσε πως ο συγκεκριμένος ασύρματος ανήκει σε εν ενεργεία αξιωματικό του σώματος, ο οποίος, δεν είχε δηλώσει την κλοπή του.
    Σε ανάλογη περίπτωση και εφόσον οι αστυνομικοί χάνουν τον ασύρματό τους, ενημερώνουν άμεσα την υπηρεσία, προκειμένου ο κλεμμένος ασύρματος να βγει από το σύστημα, διακόπτοντας το σήμα του, ώστε ο παράνομος κάτοχός του να μην έχει πρόσβαση στα σήματα της ΕΛΑΣ καθιστώντας τον έτσι πρακτικά άχρηστο.
    Αυτό που τώρα αναζητούν τα στελέχη της διεύθυνσης εσωτερικών υποθέσεων, είναι να ξεκαθαρίσουν τον ρόλο του αξιωματικού της ΕΛΑΣ σε μια παράνομη υπόθεση συνακρόασης από Ρομά αστυνομικών ενεργειών και επιχειρήσεων.
    Καθώς και σε τι εξυπηρετούσαν αυτές, σε ενδεχόμενες έκνομες ενέργειες που οι Ρομά συμμετείχαν, με τον αξιωματικό της ΕΛΑΣ να έχει ρόλο «μεσάζοντα» μεταξύ παραβατικών στοιχείων και της αστυνομία.


    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ