Γιάννενα: «Εξαφανίστηκε» ο δρόμος στον Καλουτά - Προβλήματα από καταπτώσεις και παγετό

lawandorder.gr 27-01-2021 17:26
Γιάννενα: «Εξαφανίστηκε» ο δρόμος στον Καλουτά - Προβλήματα από καταπτώσεις και παγετό
Ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται από όσους κινούνται στα ορεινά - Αρκετά κάτω από το μηδέν ο υδράργυρος

Νέες πληγές μετρά η Ήπειρος από τις έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων 24ωρων, με δεκάδες καταπτώσεις και καθιζήσεις στο επαρχιακό, ορεινό οδικό δίκτυο.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα καταγράφεται στον δρόμο Μηλιωτάδες-Ασπράγγελοι, όπου πριν το χωριό Καλουτάς ο δρόμος εξαφανίστηκε. Η κυκλοφορία έχει διακοπεί και η διέλευση των οχημάτων γίνεται μόνο από τους Κήπους, ενώ για την αποκατάσταση θα απαιτηθεί αρκετός χρόνος, με δεδομένο πως κατολίσθησε όλη η πλαγιά.

Τα υπόλοιπα προβλήματα αντιμετωπίζονται από μηχανήματα της περιφέρειας Ηπείρου, των δήμων, αλλά και ιδιωτών, ενώ μεγάλη προσπάθεια γίνεται και για τον αποχιονισμό στα ορεινά του Μετσόβου, του Ζαγορίου και της Κόνιτσας, όπου το χιόνι ξεπέρασε σε κάποιες περιπτώσεις το μισό μέτρο.

Ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται από όσους κινούνται στα ορεινά, καθώς από το πρωί ο υδράργυρος έχει υποχωρήσει αρκετούς βαθμούς κάτω από το μηδέν και δημιουργείται παγετός.

Σύμφωνα με ενημέρωση της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται στο επαρχιακό οδικό δίκτυο Αγίας Παρασκευής - Φούρκας και Αγίας Παρασκευής - Διστράτου, στην περιοχή της  Αετομηλίτσας και σε όλο το επαρχιακό δίκτυο του Μετσόβου.

Πηγή: Εφημερίδα Ηπειρωτικός Αγών

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo