• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Λέσβος: 14 κρούσματα κορονοϊού σε στρατόπεδο στην Καλλονή

lawandorder.gr 27-01-2021 17:18
Λέσβος: 14 κρούσματα κορονοϊού σε στρατόπεδο στην Καλλονή
Έλεγχος μεγάλου αριθμού στρατιωτών μετά τα πρώτα πέντε χθεσινά κρούσματα

Στον άμεσο έλεγχο μεγάλου αριθμού στρατιωτών και άλλων στελεχών που υπηρετούν στο στρατόπεδο «Μαρινέλλη» στον Πετσοφά της Kαλλονής, στο νησί της Λέσβου, προχώρησαν οι στρατιωτικές υγειονομικές αρχές μετά την εύρεση χθες, Τρίτη, πέντε κρουσμάτων της νόσου σε μονάδες του συγκεκριμένου στρατοπέδου.

Όπως υπενθυμίζει το τοπικό μέσο Stonisi, η είδηση για την εύρεση των πρώτων πέντε κρουσμάτων δημοσιεύθηκε αρχικά με τη μορφή καταγγελίας.

Ο σημερινός έλεγχος αύξησε σε 14 το συνολικό αριθμό των κρουσμάτων. Το γεγονός προσκάλεσε σοβαρή ανησυχία με τις στρατιωτικές αρχές να προχωρούν σε έκτακτα μέτρα προστασίας από τον ιό.

Η αρχική καταγγελία φαντάρου και τα αιτήματα για να ληφθούν άμεσα μέτρα

«Είμαι φαντάρος στο στρατόπεδο “Μαρινέλλη” στην Καλλονή της Λέσβου.

Χθες το πρωί (Δευτερα,25 Ιανουαρίου) πληροφορηθήκαμε ότι 4 συνάδελφοι φαντάροι είναι θετικοί στον Covid-19 έπειτα από τεστ που τους έγιναν.

Με όλα αυτά τα γεγονότα αυτό που πληροφορηθήκαμε από την διοίκηση είναι ότι θα μας γίνουν τεστ έπειτα λογικά από δυο ημέρες.

Αυτή τη στιγμή είμαστε 60 άτομα σε δυο θαλάμους χωρίς τις απαραίτητες αποστάσεις, κυριολεκτικά ο ένας πάνω στον άλλο, πράγμα αδιανόητο σε συνθήκες πανδημίας.

Έχουν περάσει 24 ολόκληρες ώρες από χθες, και δεν μας έχει ενημερώσει κανένας υπεύθυνος για το πως προχωράει -αν προχωράει- η διαδικασία για την μαζική λήψη δειγμάτων όλων των φαντάρων και στελεχών.

Πέρα από το ότι είμαστε κυριολεκτικά παστωμένοι ο ένας πάνω στον άλλον, τρώμε και όρθιοι γιατί δεν υπάρχουν τραπέζια.

Η ενημέρωση είναι ελλιπής σαν να μην τους απασχολούμε.

Διοίκηση, υπουργοί και κυβέρνηση έχουν τεράστιες ευθύνες.

Η κυβέρνηση αντί να έχει σε πρώτη προτεραιότητα την υγεία των φαντάρων, των ενόπλων δυνάμεων συνολικότερα, αυτό για το οποίο νοιάστηκε ήταν να ξοδέψει 2,5 δισ. ευρώ για την αγορά των Rafale.

Όχι αύριο, αλλά σήμερα να γίνουν σε όλες τις μονάδες του στρατοπέδου μοριακά τεστ και να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Επίσης να αποσυμφορηθούν οι θάλαμοι και να γίνει απολύμανση όλων των εσωτερικών χώρων από εξειδικευμένο προσωπικό.

Φαντάρος που υπηρετεί στο στρατόπεδο Μαρινέλλη».

Πηγή: Stonisi

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo