Γιάννενα: Βγήκε από το δρόμο λεωφορείο που εκτελούσε μαθητικό δρομολόγιο (εικόνες)

lawandorder.gr 27-01-2021 16:31
Γιάννενα: Βγήκε από το δρόμο λεωφορείο που εκτελούσε μαθητικό δρομολόγιο (εικόνες)
Ευτύχημα ότι δεν είχε παραλάβει ακόμα τα έξι παιδάκια - Το περίμεναν λίγα μέτρα παρακάτω

Εκτός δρόμου έφυγε νωρίς το πρωί της Τετάρτης, στην περιοχή της Μάζιας, ένα λεωφορείο του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Ιωαννίνων, το οποίο εκτελούσε μαθητικό δρομολόγιο.

Το ευτύχημα είναι ότι δεν είχε παραλάβει ακόμη τους έξι μαθητές του χωριού, που περίμεναν λίγα μέτρα πιο μακριά για να επιβιβαστούν και να τους μεταφέρει στο Δημοτικό Σχολείο Αμφιθέας, καθώς και ότι δεν τραυματίστηκαν ο οδηγός του λεωφορείου και ο συνοδός.

Η εκτροπή του λεωφορείου οφείλεται στο στρώμα πάγου που είχε καλύψει το οδόστρωμα, κάτι που δεν έγινε εγκαίρως αντιληπτό από τον οδηγό, ο οποίος δεν μπόρεσε να κρατήσει το όχημα στον δρόμο.

Όπως ανέφεραν κάτοικοι του χωριού, στο σημείο είχε πέσει αλάτι τις προηγούμενες ημέρες, που προφανώς ξεπλύθηκε από τη βροχή. Ωστόσο, μέριμνα θα έπρεπε να είχε ληφθεί για να μην τρέχουν νερά στον δρόμο και να καλύπτεται από πάγο κάθε φορά που οι θερμοκρασίες πέφτουν κάτω από το μηδέν.

Οι κάτοικοι του χωριού τονίζουν, επίσης, ότι το ατύχημα θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί, αν είχε εισακουστεί το αίτημά τους να δρομολογηθεί ένα μικρό λεωφορείο, το οποίο θα μπορούσε να ακολουθήσει άλλη διαδρομή και να μη διέρχεται από αυτό το επικίνδυνο σημείο, με τη μεγάλη κλίση.

Πηγή: Εφημερίδα Ηπειρωτικός Αγών/Αποστόλης Τζελέτας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo