Νεκροί τρεις κύκνοι στην Παμβώτιδα

lawandorder.gr 27-01-2021 15:34 Τελευταία ενημέρωση: 27-01-2021 15:35
Πηγή εικόνας: Ηπειρωτικός Αγών (φωτό αρχείο)
Νεκροί τρεις κύκνοι στην Παμβώτιδα
Πρόκειται για δύο νεαρά κι ένα ενήλικο - Δεν έφεραν εξωτερικά σημάδια τραυματισμού - Θα πραγματοποιηθούν εργαστηριακές αναλύσεις

Από τα αποτελέσματα των εργαστηριακών αναλύσεων θα προκύψουν πιθανώς τα αίτια θανάτου τριών κύκνων, που εντοπίστηκαν νεκροί στον καλαμώνα της περιοχής Ντουραχάνη κατά την περιπολία των φυλάκων του Φορέα Διαχείρισης Λίμνης Παμβώτιδας Ιωαννίνων, τη Δευτέρα.

Αμέσως οργανώθηκε ομάδα περισυλλογής με το σκάφος του Φορέα, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα μέτρα ατομικής προστασίας. Πρόκειται για δύο νεαρά και ένα ενήλικο, που δεν έφεραν εξωτερικά σημάδια τραυματισμού.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε τηλεφωνική ενημέρωση της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας περιφέρειας Ηπείρου και συνεννόηση για άμεση μεταφορά των πτηνών στο Κτηνιατρικό Εργαστήριο Ιωαννίνων του υπουργείου Γεωργίας, όπου πραγματοποιήθηκαν δειγματοληψίες με σκοπό τη διενέργεια ιολογικών και τοξικολογικών αναλύσεων.

Ο Φορέας Διαχείρισης αναμένει τα αποτελέσματα των εργαστηριακών αναλύσεων και με ανακοίνωσή του εκφράζει τις ευχαριστίες του στην Κτηνιατρική Υπηρεσία της περιφέρειας Ηπείρου για την άμεση ανταπόκριση.

Πηγή: Εφημερίδα Ηπειρωτικός Αγών

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo