«Βούλιαξε» ο δήμος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων - Πλημμύρισαν καλλιέργειες, μεγάλες ζημιές σε δρόμους

Newsroom L&O 27-01-2021 15:21 Τελευταία ενημέρωση: 27-01-2021 15:22
Πηγή εικόνας: Patrisnews
«Βούλιαξε» ο δήμος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων - Πλημμύρισαν καλλιέργειες, μεγάλες ζημιές σε δρόμους
Από την αρχή του έτους τα καιρικά φαινόμενα έχουν «πληγώσει» την περιοχή και έχουν προκαλέσει μεγάλες καταστροφές και σε υποδομές, αλλά και σε καλλιεργήσιμες εκτάσεις

Με το … αριστερό έχει μπει η χρονιά στον δήμο Ανδρίτσαινας- Κρεστένων, αφού από τις αρχές του έτους τα καιρικά φαινόμενα έχουν «πληγώσει» την περιοχή και έχουν προκαλέσει μεγάλες καταστροφές και σε υποδομές, αλλά και σε καλλιεργήσιμες εκτάσεις.

Μετά λοιπόν τις πλημμύρες στις καλλιέργειες πορτοκαλιού που είχαμε στις αρχές του Ιανουαρίου, αλλά και το πλήγμα το οποίο δέχθηκαν οι καλλιέργειες πορτοκαλιού και οι αμπελώνες με τον παγετό και την έντονη βροχόπτωση της προηγούμενης εβδομάδας, χθες… άνοιξαν και πάλι οι ουρανοί στο μεγαλύτερο μέρος του δήμου, με αποτέλεσμα να έχουμε πολλά προβλήματα τόσο μέσα στην Κρέστενα, όσο και σε άλλες περιοχές όπως στα Μακρίσια, τα Καλυβάκια, το Κάτω Σαμικό, το Πλουτοχώρι και την ορεινή Σκιλλουντία, όπου το νερό κατέβηκε από το βουνό και πλημμύρισε αρκετές περιοχές.

Συγκεκριμένα πλημμύρισαν από την χθεσινή έντονη κακοκαιρία και πάλι καλλιέργειες, είχαμε νέες κατολισθήσεις ακόμη και μέσα στην «καρδιά» της Κρέστενας και συγκεκριμένα στην περιοχή του νεκροταφείου, όπου έπεσε δέντρο και διακόπηκε για αρκετή ώρα η συγκοινωνία. Άμεσα όμως μηχάνημα του δήμου πήγε στην περιοχή και προχώρησε στην αντιμετώπιση του προβλήματος και ο δρόμος δόθηκε και πάλι στην κυκλοφορία. Προβλήματα παρουσιάστηκαν και κοντά στις εργατικές κατοικίες, ενώ στην περιοχή Πόρος Κρεστένων, λίγο έλειψε το νερό να μπει μέσα σε κατοικία, αλλά η έγκαιρη παρέμβαση της πυροσβεστικής και του δήμου, απέτρεψε τα χειροτέρα.

Ακόμη το ρέμα του Τσαμά «έσπασε» στην περιοχή ανάμεσα στην Κρέστενα και το Καλλίκωμο, ενώ είχαμε αναφορές για πτώσεις δέντρων προς την περιοχή των Μακρισίων και του Γρύλλου.

Γιάννης Δάγκαρης: «Έβρεχε ακατάπαυστα πολλές ώρες, με το πρώτο φως της ημέρας θα δούμε όλες τις καταστροφές»

Ο αντιδήμαρχος κος Γιάννης Δάγκαρης που βρέθηκε άμεσα στις περιοχές που επλήγησαν από την χθεσινή έντονη κακοκαιρία και συντόνισε την όλη προσπάθεια να αποφευχθούν τα χειρότερα, μαζί με την πυροσβεστική υπηρεσία – ο προϊστάμενος της Κώστας Δρακόπουλος και οι πυροσβέστες έδωσαν μεγάλη «μάχη» για να μην έχουμε μεγαλύτερες καταστροφές –  αλλά και την Πολιτική Προστασία του δήμου, τόνισε για το «πλήγμα» που δέχθηκε και πάλι η περιοχή από την κακοκαιρία.

«Στην Κρέστενα τα πράγματα είναι οριακά και είχαμε προβλήματα στο ύψος των εργατικών κατοικιών, αλλά και σε άλλες περιοχές των Κρεστένων, τα οποία όμως ήταν αντιμετωπίσιμα τα περισσότερα. Σοβαρά προβλήματα υπήρξαν στο Πλουτοχώρι, στα Καλυβάκια, στο Κάτω Σαμικό όπου πλημμύρισε πάλι το αποστραγγιστικό που διέρχεται κάθετα στον οικισμό, ενώ πιέστηκε και η περιοχή όπου εκβάλλει ο παραπόταμος ο Σελινούντας στα Μακρίσια. Είχαμε προβλήματα και τις προηγούμενες φορές με την κακοκαιρία, όμως αυτή τη φορά τα πράγματα ήταν πιο δύσκολα. Ήταν πολύ πιο έντονα τα φαινόμενα. Έβρεχε ακατάπαυστα πάρα πολλές ώρες και πολύ φοβάμαι ότι με το πρώτο φως της ημέρας (σ.σ σήμερα), τα πράγματα θα είναι απελπιστικά και όσον αφορά τις υποδομές και όσον αφορά τις καλλιεργήσιμες εκτάσεις. Ευτυχώς που ήταν καθαρισμένα τα αποστραγγιστικά, είχε γίνει δουλειά την καλοκαιρινή περίοδο και από την περιφέρεια και από το δήμο και έτσι καταφέραμε να αντιμετωπίσουμε και τις δύο φορές αυτή την άσχημη κατάσταση. Επαναλαμβάνω ότι είναι ακόμη νωρίς να πούμε για ζημιές, θα πρέπει να περιμένουμε αύριο το πρώτο φως της μέρας για να καταγράψουμε όλα τα προβλήματα τα οποία δημιούργησε η έντονη κακοκαιρία. Υπήρχε και ο κίνδυνος να πλημμυρίσει ένα σπίτι στην περιοχή Πόρος Κρεστένων, όμως πήγε εκεί το μηχάνημα του δήμου και το διευθέτησε άμεσα το πρόβλημα. Είχαμε επίσης και κατολισθήσεις ακόμη και μέσα στην καρδιά της Κρέστενας, στο δρόμο του νεκροταφείου, όπου έπεσε και ένα δέντρο και διακόπηκε η κυκλοφορία, αλλά άμεσα συνεργείο μας πήγε στην περιοχή για να μπορέσει ο δρόμος να δοθεί σύντομα σε κυκλοφορία».

Μιχαήλ Πυρλής: «Ήμασταν αποκλεισμένοι από το νερό για μια ώρα»

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Πλουτοχωρίου κος Μιχαήλ Πυρλής

τόνισε ότι από την κακοκαιρία κόπηκε για αρκετή ώρα η συγκοινωνία, αφού το νερό ήταν ένα μέτρο πάνω από την γέφυρα.

«Το νερό ήταν πάρα πολύ στους δρόμους, αλλά με μεγάλη προσπάθεια καταφέραμε και διώξαμε τα νερά και έτσι μπορούν πλέον να κινηθούν τα οχήματα προς την κοινότητα. Για μία ώρα όμως ήμασταν αποκλεισμένοι, αφού το νερό ήταν σχεδόν ένα μέτρο πάνω από τη γέφυρα. Ο δρόμος από την Κρέστενα είναι ανοιχτός πλέον, αλλά κάποιοι αγροτικοί δρόμοι έχουν ακόμη πολλά νερά πάνω. Καταφέραμε και καθαρίσαμε ένα γεφύρι, αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο έως το πρωί. Εμείς με το πρώτο φως της ημέρας θα προχωρήσουμε σε παρεμβάσεις έτσι ώστε να καθαριστούν οι δρόμοι, αλλά και οι περιοχές όπου υπάρχει πρόβλημα. Δυστυχώς οι ζημιές είναι μεγάλες και σε δρόμους και σε καλλιέργειες. Στο γεφύρι μάλιστα βάλαμε κορδέλες για να μην κινδυνεύσουν άνθρωποι. Το κακό είναι ότι φουσκώνει και ο Αλφειός και ελπίζω τα πράγματα να μην χειροτερέψουν».

Πηγή: Patrisnews

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo