17.4 C
Athens
13 C
Thessaloniki
Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
More

    Επιθέσεις στην Αργυρούπολη: Ελεύθεροι οι τρεις ανήλικοι κατηγορούμενοι, αρνήθηκαν τις κατηγορίες


    Εμφάνιση σε Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής τους καθώς και επιτήρησή τους από κοινωνικό λειτουργό, είναι οι δυο περιοριστικοί όροι που επέβαλλε ο ανακριτής στους τρεις ανηλίκους που σήμερα απολογήθηκαν ενώπιον του για τις επιθέσεις με μαχαίρι σε βάρος δυο άλλων συνομηλίκων τους στην Αργυρούπολη το περασμένο Σάββατο.
    Έτσι, οι τρεις κατηγορούμενοι αναχώρησαν ελεύθεροι από τα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων μετά τις απολογίες τους, κατά τις οποίες, σύμφωνα με πληροφορίες, αρνήθηκαν όσα τους καταλογίζονται.
    Συγκεκριμένα, και οι τρεις φέρονται να ανέφεραν ενώπιον του ανακριτή πως δεν έχουν ανάμειξη στην επίθεση που σημειώθηκε το περασμένο Σάββατο στην πλατεία της Αργυρούπολης εις βάρος δυο άλλων νέων. Ο ένας από αυτούς δέχθηκε χτυπήματα με μαχαίρι και ό άλλος ξυλοκοπήθηκε άγρια. Οι δράστες τους άρπαξαν τηλέφωνα και χρήματα. Για την επίθεση αυτή οι τρεις κατηγορούμενοι ανέφεραν σύμφωνα με πληροφορίες στον ανακριτή πως έφυγαν από την πλατεία όταν άρχισε η συμπλοκή.
    Οι εισαγγελικές αρχές έχουν ασκήσει σε βάρος των τριών κατηγορουμένων δίωξη για ληστεία κατά συρροή, συμμορία, παράνομη οπλοφορία, επικίνδυνη σωματική βλάβη, και οπλοχρησία.
    Σε δήλωσή του ο Αντώνης Μυλωνάς δικηγόρος ενός εκ των τριών ανήλικων κατηγορουμένων τόνισε: «Με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα επεβλήθησαν αναμορφωτικά μέτρα. Παρουσίαση μια φορά το μήνα σε αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους και παρακολούθηση από επιμελητή ανηλίκων. Πρέπει όλοι να σκύψουμε στο θέμα και να ασχοληθούμε με τη βία των ανηλίκων, ώστε να έχουν το μέλλον που τους αξίζει».
    Ερωτηθείς για την υπερασπιστική γραμμή του εντολέα του, ανέφερε πως ο ανήλικος δεν ήταν στις ομάδες που έκαναν τα επεισόδια. Ήταν παρών στην πλατεία αλλά δεν είχε συμμετοχή κάτι που δέχθηκαν και οι δικαστικές αρχές.



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ