Κεντρική Μακεδονία: Αποδυνάμωση των υπηρεσιών των Δήμων λόγω της κινητικότητας των δημοτικών υπαλλήλων

lawandorder.gr 27-01-2021 14:43 Τελευταία ενημέρωση: 27-01-2021 14:44
Κεντρική Μακεδονία: Αποδυνάμωση των υπηρεσιών των Δήμων λόγω της κινητικότητας των δημοτικών υπαλλήλων
Αποδυνάμωση των υπηρεσιών των Δήμων λόγω της κινητικότητας των δημοτικών υπαλλήλων επισημαίνουν οι δήμαρχοι της Κεντρικής Μακεδονίας

Αποδυνάμωση των υπηρεσιών των Δήμων λόγω της κινητικότητας των δημοτικών υπαλλήλων επισημαίνουν οι δήμαρχοι της Κεντρικής Μακεδονίας. Το θέμα τέθηκε στο επίκεντρο της πρώτης συνεδρίασης του Δ.Σ. της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας για το 2021 και, όπως ανέφερε ο πρόεδρός της Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, είναι απαραίτητο «να αποτελεί προαπαιτούμενο, για τη μετακίνηση υπαλλήλων από Δήμο σε δήμο, η σύμφωνη γνώμη του Δημάρχου του δήμου προέλευσης.

«Με αυτόν τον τρόπο θα υπερασπισθούμε τους Δήμους μας και θα θωρακίσουμε τις υπηρεσίες μας, καθώς η πολιτεία φαίνεται ότι είναι απούσα και αγνοεί τις φωνές μας», σχολίασε χαρακτηριστικά ο κ. Καϊτεζίδης.

Η θέση αυτή έγινε δεκτή από το Δ.Σ. ενώ επιπλέον προτάθηκε οι Δήμαρχοι να δεσμευτούν μεταξύ τους, στο πλαίσιο της ηθικής και της δεοντολογίας που τους διέπει, και με βάση τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί, να μην κάνουν δεκτές τις μετακινήσεις των υπαλλήλων, από Δήμο σε Δήμο, αν δεν έχουν τη σύμφωνη γνώμη του Δημάρχου του Δήμου προέλευσης. Σχετικό αίτημα θα μεταφερθεί και στον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, προκειμένου να υλοποιηθεί η απόφαση αυτή σε σχέση και με τις μετακινήσεις υπαλλήλων προς την Περιφέρεια.

Ακόμη, το ΔΣ της ΠΕΔΚΜ αποφάσισε την αναστολή του μέτρου της κινητικότητας για έναν χρόνο, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, τη διενέργεια προσλήψεων μόνιμου προσωπικού στους Δήμους, οι υπηρεσίες των οποίων είναι υποστελεχωμένες, καθώς και την άμεση ενεργοποίηση των προσλήψεων που έχουν εγκριθεί, αλλά δεν υλοποιήθηκαν μέχρι σήμερα.

Στο πλαίσιο της συνεδρίασης του, το Δ.Σ της ΠΕΔΚΜ, αντί της καθιερωμένης βασιλόπιτας, προχώρησε σε ψηφιακή κλήρωση για την ανάδειξη του τυχερού Δήμου της Κεντρικής Μακεδονίας. Το πρωτοχρονιάτικο έπαθλο, αξίας 5000 ευρώ, απονεμήθηκε στον Δήμο Χαλκηδόνος.

Εξάλλου, το Δ.Σ της ΠΕΔΚΜ, εξέφρασε τη συμπαράστασή του στους πληγέντες από την πανδημία, καπνοπαραγωγούς της Κεντρικής Μακεδονίας, ζητώντας από την πολιτεία να ενταχθούν στο πλαίσιο των κρατικών ενισχύσεων που λαμβάνουν και άλλες παραγωγικές τάξεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo