Υπ. Υγείας Πολωνίας: Πρέπει να επιμείνουμε στους περιορισμούς που έχουν επιβληθεί εξαιτίας της πανδημίας

Newsroom L&O 27-01-2021 12:11
Υπ. Υγείας Πολωνίας: Πρέπει να επιμείνουμε στους περιορισμούς που έχουν επιβληθεί εξαιτίας της πανδημίας
Κυβερνητική ανακοίνωση αναμένεται αυτή την εβδομάδα

Ο πολωνός υπουργός Υγείας Άνταμ Νιτζίλσκι θα συστήσει να διατηρηθούν οι περιορισμοί που έχουν επιβληθεί για να σταματήσει η εξάπλωση του κορονοϊού, δήλωσε σήμερα ο ίδιος παρά την πρόσφατη μείωση των νέων μολύνσεων.

Τα περισσότερα καταστήματα στα εμπορικά κέντρα, τα ξενοδοχεία, τα χιονοδρομικά κέντρα και τα σχολεία έχουν κλείσει στην Πολωνία από το τέλος Δεκεμβρίου. Με δια ζώσης διδασκαλία λειτουργούν μόνο οι τρεις πρώτες τάξεις του Δημοτικού.

Καθώς οι αριθμοί των νέων μολύνσεων και των θανάτων έχουν μειωθεί, κυβερνητικοί αξιωματούχοι πρότειναν να χαλαρώσουν μερικοί περιορισμοί στο τέλος του μήνα. Κυβερνητική ανακοίνωση αναμένεται αυτή την εβδομάδα.

«Η διατήρηση των περιορισμών είναι για μένα αυτό που ενδείκνυται περισσότερο. Φοβάμαι να ανοίξουν τα ξενοδοχεία και ο κόσμος να ταξιδεύει για να κάνει καθυστερημένες χειμερινές διακοπές. Είμαι κατηγορηματικά αντίθετος στο περαιτέρω άνοιγμα των σχολείων», δήλωσε ο υπουργός Υγείας μιλώντας στον ιδιωτικό ραδιοσταθμό Zet.

Η Πολωνία έχει καταγράψει από τον Μάρτιο 1,48 εκατομμύριο κρούσματα κορονοϊού και 35.665 θανάτους που σχετίζονται μ' αυτόν. Χθες, Τρίτη, η χώρα αυτή των 38 εκατομμυρίων κατοίκων κατέγραψε 4.604 νέα κρούσματα.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo