Ρόδος: Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για την σεξιστική ανάρτηση του συνδικαλιστή

Newsroom L&O 27-01-2021 12:11 Τελευταία ενημέρωση: 27-01-2021 12:11
Ρόδος: Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για την σεξιστική ανάρτηση του συνδικαλιστή
Xυδαίο παραλήρημα του πρώην αντιπροέδρου του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων, Τάσου Ψαρομπά

Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για το χυδαίο, σεξιστικό παραλήρημα του Τάσου Ψαρομπά!

Τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης, για το χυδαίο παραλήρημα του πρώην αντιπροέδρου του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων, Τάσου Ψαρομπά, παρήγγειλε η Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ρόδου.

Η Εισαγγελέας, σύμφωνα με την εφημερίδα «Δημοκρατική», ζητά να διερευνηθεί αν ο συνδικαλιστής υπέπεσε στα αδικήματα της διέγερσης σε διάπραξη των κακουργημάτων της παιδοκτονίας ή ανθρωποκτονίας με δόλο ή βιασμού, καθώς και της διέγερσης σε βιαιοπραγίες.

Ο πρώην αντιπρόεδρος του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων εξαπέλυσε έναν απίστευτο οχετό κατά της δημοσιογράφου που κατήγγειλε ότι δέχθηκε σεξουαλική παρενόχληση από πρώην υπουργό.

Στην άθλια ανάρτηση, που έσβησε στην πορεία, χρησιμοποιούσε απαράδεκτες εκφράσεις, και για να δικαιολογηθεί είπε ότι «δεν είχε σκοπό να προσβάλει τις γυναίκες αλλά το ΚΚΕ με το οποίο μας χωρίζουν πολλά». Μιλώντας στο protothema.gr, συμπλήρωσε μάλιστα ότι η ανάρτηση «ήταν λίγο λάθος».

Το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου με αφορμή την απρεπή τοποθέτηση του συνήθλε σε έκτακτη συνεδρίαση και τον καθαίρεσε, ενώ καταδίκασε ομοφώνως την ανάρτηση.

Για την διαγραφή του, βάσει του καταστατικού του Σωματείου, πρέπει να παρθεί απόφαση από την Γενική Συνέλευση ως ανώτερο όργανο.

Θυμίζουμε ότι την ανάρτηση του Τάσου Ψαρομπά καταδίκασαν με ανακοινώσεις τους φορείς σωματείων και συλλόγων πανελληνίως.

Η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ:

Η Συνομοσπονδία έχει ξεκάθαρη θέση η οποία είναι διαχρονικά αδιαπραγμάτευτη. “Τα συνδικάτα είναι δίπλα στα θύματα βίας στους χώρους εργασίας – Καμία ανοχή στην παρενόχληση και τη βία στην εργασία”.

Την ώρα που η Συνομοσπονδία και με πρόσφατη ανακοίνωσή της ζητά από όλους επαγρύπνηση για τα περιστατικά βίας, διακρίσεων, ρατσισμού και μισαλλοδοξίας και βρίσκεται στο πλευρό των θυμάτων με κάθε είδους μέσο και τρόπο, τέτοιες δηλώσεις και συμπεριφορές δεν έχουν καμία θέση στους κόλπους μας.
Ο συγκεκριμένος συνδικαλιστής μπορεί να καθαιρέθηκε άμεσα από το σωματείο του, δεν φτάνει όμως μόνον αυτό. Οφείλει δημόσια συγγνώμη και μεταμέλεια για μία συμπεριφορά που σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογείται.

Για τη ΓΣΕΕ, ο σεβασμός της αξιοπρέπειας όλων στην εργασία και στην κοινωνία, ήταν, είναι και θα παραμείνει προτεραιότητα.

Καταδίκη και απο το Εργατικό Κέντρο Ρόδου

Την ανάρμοστη ανάρτηση του συνδικαλιστικού στελέχους καταδίκασε χθες και το Εργατικό Κέντρο της Ρόδου.

Παράλληλα ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, Παναγιώτης Εγγλέζος, ζήτησε και έλαβε εξουσιοδότηση προκειμένου να κινηθεί νομικά εναντίον πολιτικών κομμάτων, που -μέσω των ανακοινώσεων τους- ενέπλεξαν το Εργατικό Κέντρο στην υπόθεση του πρώην αντιπροέδρου του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων.

Νομαρχιακή Επιτροπή ΚΙΝΑΛ: Αυτοκάθαρση στα συνδικαλιστικά όργανα

Ως ελάχιστη και αυτονόητη πράξη θεωρεί τη διαδικασία αυτοκάθαρσης των συνδικαλιστικών οργάνων, από ανάρμοστες συμπεριφορές των μελών τους, η Νομαρχιακή Επιτροπή του Κινήματος Αλλαγής.
Με αφορμή τη χυδαία ανάρτηση του πρώην αντιπροέδρου του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου, το Κίνημα Αλλαγής αναφέρει ότι ενέργειες που προσβάλλουν με οποιονδήποτε τρόπο την προσωπικότητα του ατόμου είναι απαράδεκτες και πρέπει ν’ αντιμετωπίζονται άμεσα και χωρίς περιστροφές.

H ανάρτηση:

Πηγή: dimokratiki.gr

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo