17.8 C
Athens
18.6 C
Thessaloniki
Σάββατο 20 Απριλίου 2024
More

    Στο Τατόι η παρέλαση για την 25η Μαρτίου με Κάρολο της Αγγλίας, Πούτιν, Μακρόν και αμερικανικά F-15


    Ένα από τα θέματα που απασχόλησαν και προβλημάτισαν έντονα την κυβέρνηση είναι εάν και πως θα εορτασθεί η εθνική επέτειος εν μέσω πανδημίας την Πέμπτη 25η Μαρτίου 2021. Η αρχική εισήγηση ήταν να μην γίνει στρατιωτική παρέλαση, ή να αφήσουν τους ειδικούς να αποφασίσουν ανάλογα με το επιδημιολογικό φορτίο εκείνων των ημερών.
    Το ΓΕΕΘΑ όμως είχε άλλη ιδέα, σύμφωνα με πληροφορίες του «Βηματοδότη». Για την ακρίβεια σκέφτηκαν να μεταφέρουν την παρέλαση. Αντί δηλαδή να γίνει μπροστά από το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, να την κάνουν στον διάδρομο από-προσγειώσεως του στρατιωτικού αεροδρομίου στο Τατόι. Ο διάδρομος είναι απέραντος και μπορούν, όπως ειπώθηκε, να μεταφέρουνε εκεί εξέδρες, σημαίες, άρματα μάχης, πυροβόλα και λοιπές δυνάμεις παρέλασης. Η ιδέα θεωρήθηκε καλή, και αποφάσισαν να την εφαρμόσουνε.
    Έτσι για πρώτη φορά η στρατιωτική παρέλαση της 25ης Μαρτίου θα μεταφερθεί στο Τατόι, χωρίς κόσμο να την παρακολουθεί αλλά με απευθείας τηλεοπτική κάλυψη, ώστε να τηρηθούν πλήρως τα υγειονομικά μέτρα. Η παρέλαση θα γίνει, όπως αποφασίστηκε, ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας και παρουσία του Πρωθυπουργού.
    Έχει ανακοινωθεί, χωρίς ακόμα να διαψευσθεί ή να αλλάξει το πρόγραμμα, ότι κατά την επέτειο των 200 ετών από την έναρξη της επανάστασης έχουν προσκληθεί τόσο ο Πρόεδρος Μακρόν, όσο και ο Πρόεδρος Πούτιν καθώς και ο διάδοχος του Βρετανικού Θρόνου Κάρολος. Έως τώρα δεν υπήρξε καμία ακύρωση, αναφέρει ο «Βηματοδότης». Βεβαίως, οι αφίξεις των ηγετών, θα εξαρτηθούν και από τη κατάσταση που θα επικρατεί σε ένα μήνα με τον covid.
    Όπως και να ‘χει, η παρέλαση, είτε έρθουν οι τρεις ηγέτες, είτε όχι, θα γίνει. Και θα είναι, όπως διαβεβαιώνουν από το Πεντάγωνο λαμπρή. Στην παρέλαση θα περάσουν τιμητικά πάνω από την Αθήνα και τον χώρο της παρελάσεως και τέσσερα Rafale της L’Armee de l’Air καθώς και αμερικανικά F-15. Εκείνες τις ημέρες τα αμερικανικά F-15 θα βρίσκονται στην 115 Πτέρυγα Μάχης στη Σούδα μετέχοντας σε άσκηση με ελληνικά F-16. Στην παρέλαση μάλιστα την τιμητική της θα έχει η Πολεμική Αεροπορία, αφού θα παρελάσουν όλοι οι τύποι των μαχητικών αεροσκαφών και των στρατιωτικών ελικοπτέρων.



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ