Ο προπονητής απειλούσε την 11χρονη ότι θα την σκοτώσει - Στοιχεία σοκ από τη δικογραφία

Κατερίνα Μάνθου 25-01-2021 20:42 Τελευταία ενημέρωση: 25-01-2021 20:45
Ο προπονητής απειλούσε την 11χρονη ότι θα την σκοτώσει - Στοιχεία σοκ από τη δικογραφία
Η αθλήτρια, που κατέθεσε το περασμένο Σάββατο στην Αθήνα, είχε προσπαθήσει πολύ νωρίτερα να ενημερώσει τις αρχές για όλα όσα έζησε

Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για την υπόθεση της σεξουαλικής κακοποίησης της νεαρής αθλήτριας ιστιοπλοΐας πριν από 11 χρόνια από τον κατηγορούμενο σήμερα προπονητή της.

Και αυτό, καθώς από τη δικογραφία προκύπτει πως ο προπονητής απειλούσε την 11χρονη τότε κοπέλα πως θα την σκοτώσει, όπως θα σκότωνε και τα μέλη της οικογένειάς της αν μιλούσαν στις αρχές για το βιασμό της από εκείνον.

Η αθλήτρια που κατέθεσε το περασμένο Σάββατο στην Αθήνα, κάτω από συνθήκες άκρας μυστικότητας, όσα βίωσε, είχε προσπαθήσει πολύ νωρίτερα να ενημερώσει τις αρχές για όλα όσα έζησε.

Το 2013 μαζί με τους γονείς της και έναν παράγοντα από τον χώρο του αθλητισμού πήγαν στην αστυνομία, όπου ο διοικητής τους συνέστησε να μην μπλέξουν με μακροχρόνιες δικαστικές διαδικασίες, οι οποίες θα πλήγωναν κι άλλο την κοπέλα. Έτσι, αποφασίστηκε να μην υπάρξει κάποια επίσημη καταγγελία. Το αποτέλεσμα ήταν, όμως, ο κατηγορούμενος προπονητής να απολυθεί από το Όμιλο και έκτοτε να εξαφανιστεί.

Από τότε η 21χρονη σήμερα αθλήτρια προσπαθούσε να ξεχάσει. Όμως το παράδειγμα και το θάρρος της Σοφίας Μπεκατώρου να καταγγείλει το δικό της βιασμό, την κινητοποίησε. Η 21χρονη αναζήτησε την Ολυμπιονίκη μέσω του facebook. Της έστειλε μήνυμα και συναντήθηκαν. Κατόπιν η 21χρονη αποφάσισε να καταγγείλει πως και εκείνη υπήρξε θύμα βιασμού από τον προπονητή της.

Έτσι, κατάθεσε στον εισαγγελέα το πρωί του περασμένου Σαββάτου και κατήγγειλε τον προπονητή της για σεξουαλική κακοποίησή της. Μάλιστα, αντέκρουσε τους ισχυρισμούς του κατηγορουμένου ότι υπήρξε «συναίνεση» εκ μέρους της και πως όλα συνέβησαν ενώ η ίδια ήταν σε μεγαλύτερη ηλικία.

Την ίδια ώρα το δικηγορικό γραφείο του Θ. Μαντά, το οποίο ανέλαβε την εκπροσωπήσει τον κατηγορούμενο προπονητή, αναφέρει σε ανακοίνωσή του:  «Επιβεβαιώνουμε ότι το Γραφείο μας έχει αναλάβει την εκπροσώπηση του κατηγορουμένου.

Πρόκειται για μία υπόθεση με ευρύτερες διαστάσεις που έχει δημιουργήσει αναστάτωση στην κοινή γνώμη. Η υπεράσπισή μας εστιάζει αυστηρά στα νομικά χαρακτηριστικά της πράξης που αποδίδεται στον κατηγορούμενο, όπως αυτά ρυθμίζονται στον Ποινικό Κώδικα. Είναι εντελώς πρώιμο το στάδιο για να τοποθετηθούμε σε θέματα ουσίας της υπόθεσης».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo