Νέο παραληρηματικό σόου από Fake News του Βαξεβάνη για την κολχικίνη

Χρήστος Μυτιλινιός 25-01-2021 18:23 Τελευταία ενημέρωση: 25-01-2021 18:26
Νέο παραληρηματικό σόου από Fake News του Βαξεβάνη για την κολχικίνη
Οι ειδικοί δεν ξέρουν και δεν γίνεται να έχουν ποτέ τις γνώσεις του δημοσιογράφου-εκδότη

Σε νέο κρεσέντο fake news επιδόθηκε σήμερα ο γνωστός σε όλους, Κώστας Βαξεβάνης.

Αυτή τη φορά ο δημοσιογράφος-εκδότης ασχολήθηκε με την κολχικίνη, γράφοντας στο προσφιλές του Twitter: «Τα αποτελέσματα της κολχικίνης ήταν γνωστά από το Μάρτιο αφού προέκυπταν από μελέτες Ελλήνων επιστημόνων, αλλά δεν προχώρησε η Επιτροπή και το υπουργείο».

Ποια είναι η αλήθεια όμως: Την άνοιξη του 2020, διεξήχθη μια μεγάλη έρευνα από διακεκριμένους Έλληνες και ξένους επιστήμονες, από τον χώρο της Λοιμωξιολογίας, της Καρδιολογίας, της Επιδημιολογίας, της Πνευμονολογίας και της Εντατικής Θεραπείας, σχετικά με τη χρήση της κολχικίνης για τη θεραπεία ασθενών από την νόσο του κορονοϊού.

Στις 27 Μαρτίου, ο επικεφαλής της ομάδας, Σπύρος Δευτεραίος, έλεγε χαρακτηριστικά: «Έχουμε ενδείξεις και ελπίδες για αποδείξεις, αλλά θα μπορούμε να έχουμε περισσότερα στοιχεία μέσα σε έναν μήνα».

Στις 24 Ιουνίου, ο γνωστός καθηγητής Ιατρικής, Χριστόδουλος Στεφανάδης, που επίσης συμμετείχε στην έρευνα, έλεγε: «Δεν γνωρίζουμε ακόμα αν περιορίζεται η πιθανότητα να νοσήσει κάποιος, όταν το φάρμακο χορηγηθεί -προληπτικά- με την εμφάνιση των πρώτων ήπιων συμπτωμάτων. Ήδη υπάρχει μεγάλο διεθνές επιστημονικό ενδιαφέρον και βρίσκονται σε εξέλιξη μελέτες για να διερευνηθεί αυτό το ενδεχόμενο. Το αν μπορεί να χορηγηθεί και να δράσει αποτελεσματικά στην αρχή της νόσου θα το γνωρίζουμε το φθινόπωρο».

Μόλις χθες, ο καθηγητής του LSE, Ηλίας Μόσιαλος, εξέφραζε τις επιφυλάξεις του, γράφοντας πως «δεν έχουμε ακόμα στοιχεία για να θεωρήσουμε την κολχικίνη το φάρμακο θαύμα. Αυτό σημαίνει πως μπορούμε να τη χορηγούμε στην Ελλάδα, γιατί δεν βλάπτει και γιατί δεν έχει σοβαρές παρενέργειες. Αλλά θέλουμε περισσότερα στοιχεία και ελπίζω αυτά να ανακοινωθούν από τους Καναδούς ερευνητές τις επόμενες ημέρες».

Αλλά προφανώς οι ειδικοί δεν ξέρουν και δεν γίνεται να έχουν ποτέ, τις γνώσεις του Βαξεβάνη. Γιατί ο Βαξεβάνης, είναι αλλού. Πολύ μπροστά και πολύ μακριά. Τι να του πουν οι επιστήμονες...

Με πληροφορίες από Παραπολιτικά

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo