23.6 C
Athens
22.7 C
Thessaloniki
Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
More

    H κλιμακούμενη βία για Κουφοντίνα και η απόπειρα πίεσης της κυβέρνησης


    Αντιμέτωπη με μια ακόμη σειρά γεγονότων με απρόβλεπτη εξέλιξη, βρίσκεται η κυβέρνηση με αφορμή την απεργία πείνας του Δημήτρη Κουφοντίνα.
    Ο αρχιδολοφόνος της 17Ν, εκτός από την στήριξη που απολαμβάνει από μερίδα στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και πανεπιστημιακούς, αποτελεί και «ζωντανό θρύλο» για τα άτομα του αναρχικού χώρους αλλά και όσων κινούνται στην εγχώρια τρομοκρατία.
    Όσο ο Κουφοντίνας συνεχίζει την απεργία πείνας, φτάνοντας σήμερα την 18η ημέρα, τόσο οι πιέσεις μέσω «παρεμβάσεων», πορειών και επιθετικών ενεργειών σε βάρος δομών του κράτους, θα αυξάνονται από ομάδες ατόμων που διεκδικούν την «δικαίωση» του.
    Μόνο το διήμερο 23/24 Ιανουαρίου κατεγράφησαν 9 «παρεμβάσεις» υπερ του «φαρμακοχέρη» της 17Ν, που έχει καταδικαστεί για 11 ανθρωποκτονίες, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ξάνθη και Βόλο.
    Χθες σημειώθηκαν δύο εμπρηστικές επιθέσεις που για την ώρα παραμένουν «ορφανές» με στελέχη της ασφάλειας να εκτιμούν πως «θα υπάρξει ανάληψη ευθύνης και θα έχουν ως κίνητρο την υπόθεση Κουφοντίνα».
    Τα ορφανά αυτά χτυπήματά, είναι η τοποθέτηση εμπρηστικού μηχανισμού στην εφορία της οδού Λευκάδος στην Κυψέλη και ο εμπρηστικός μηχανισμός στο κτίριο του ιδρύματος οικονομικών και βιομηχανικών ερευνών στο Κουκάκι.
    Αυτές οι ενέργειες αναμένεται να αυξηθούν το προσεχές διάστημα.
    Μπορεί βέβαια στην κυβέρνηση να διατείνονται πως «δεν εκβιάζονται», αλλά η αλήθεια είναι πως η δημιουργία κλίματος ανασφάλειας και η εμφανής απόπειρα τρομοκράτησης των θεσμών, πάντα παίζει τον ρόλο της.
    Άλλωστε το «έργο» το έχουν ξαναδεί στην ΕΛ.ΑΣ, όταν ο Κουφοντίνας πραγματοποίησε απεργία πείνας προκειμένου να λάβει άδεια από τις φυλακές τον Μάϊο του 2019.
    Τότε εκτός από καταδρομικές επιθέσεις, επεισόδια με βόμβες μολότοφ και «παρεμβάσεις» αλληλέγγυων, υπήρχαν φόβοι στην ΕΛ.ΑΣ, ακόμη και για εισβολή στο κοινοβούλιο!


    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ