Στο δρόμο ψαράδες και κυνηγοί στη Σύρο για την απαγόρευση λόγω κορονοϊού (βίντεο)

Newsroom L&O 24-01-2021 17:04
Στο δρόμο ψαράδες και κυνηγοί στη Σύρο για την απαγόρευση λόγω κορονοϊού (βίντεο)
Λίγο μετά τις 11.00 συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Μιαούλη

Σε συμβολική διαμαρτυρία  προχώρησαν το πρωί της Κυριακής ερασιτέχνες ψαράδες και κυνηγοί της Σύρου, που ζητούν την άρση του μέτρου της απαγόρευσης του ψαρέματος και του κυνηγιού, λόγω της πανδημίας.

Ψαράδες και κυνηγοί του νησιού, ζητούν την άρση του μέτρου της απαγόρευσης του ψαρέματος και του κυνηγιού, εκφράζοντας την αγανάκτηση τους.

Λίγο μετά τις 11.00 συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Μιαούλη στην Σύρο, περισσότεροι από 350 ψαράδες και κυνηγοί, υπό την διακριτική παρακολούθηση της αστυνομίας και του Λιμενικού, προκειμένου να αποτρέψουν φαινόμενα συνωστισμού, που τελικά δεν χρειάστηκε να επέμβουν καθώς κυνηγοί και ψαράδες τήρησαν τα μέτρα στέλνοντας και ένα δεύτερο μήνυμα στην Κυβέρνηση. 

Όπως δηλώνουν από την αρχή του lockdown δεν μπορούσαν να κατανοήσουν τον λόγο απαγόρευσης μιας μοναχικής δραστηριότητας στην ύπαιθρο. Πόσο μάλιστα τώρα που ξεκινά να λειτουργεί σχεδόν το σύνολο των επιχειρήσεων και του εμπορίου.

«Επιτρέπεται να πας στη θάλασσα σε μια παραλία κοντά στο σπίτι σου και να κάνεις μπάνιο, αλλά εάν βγάλεις ένα καλάμι, τρως πρόστιμο. Είναι λογικό αυτό;». «Εάν είναι δύο φίλοι σε μια βάρκα στα ανοιχτά΄, ή στο βουνό μακριά από όλο τον κόσμο, πώς δημιουργούν κίνδυνο διάδοσης του ιού;». Με αυτά και πολλά άλλα ερωτήματα κυριάρχησαν στη σημερινή διαμαρτυρία, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους.

 

Πηγή: Cyclades24.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo