Δεκάδες κρούσματα κορονοϊού σε γηροκομείο στη Μαγνησία

Newsroom L&O 24-01-2021 09:36
Δεκάδες κρούσματα κορονοϊού σε γηροκομείο στη Μαγνησία
Την Παρασκευή εντοπίστηκαν δύο θετικά δείγματα, ωστόσο τα αποτελέσματα των ελέγχων που πραγματοποίησε ο ΕΟΔΥ το Σάββατο έδειξαν πολύ μεγάλη διασπορά

Συναγερμός έχει σημάνει σε γηροκομείο στη Μαγνησία και συγκεκριμένα στο Σουρλίγκειο Ίδρυμα Καναλίων, της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος, αφού μετά τον έλεγχο κλιμακίου του ΕΟΔΥ 33 ηλικιωμένοι και υπάλληλοι διαγνώστηκαν θετικοί στον κορονοϊό.

Την Παρασκευή εντοπίστηκαν δύο θετικά δείγματα, ωστόσο τα αποτελέσματα των ελέγχων που πραγματοποίησε ο ΕΟΔΥ το Σάββατο έδειξαν πολύ μεγάλη διασπορά.

Συνολικά τα αποτελέσματα έδειξαν 33 κρούσματα της covid-19. Τα 28 αφορούν σε τρόφιμους του γηροκομείου, ενώ τα πέντε σε νοσηλευτικό προσωπικό. Να σημειώσουμε πως μόνο εννέα τρόφιμοι δεν έχουν προσβληθεί από τον ιό.

Οι δυο πρώτοι ασθενείς μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι διακομίσθηκαν στο «Αχιλλοπούλειο» νοσοκομείο Βόλου ακόμη επτά ηλικιωμένοι.

Το νοσηλευτικό προσωπικό βρίσκεται σε καραντίνα και έχει αντικατασταθεί από προσωπικό άλλου τοπικού ιδρύματος. Επίσης στο γηροκομείο έχουν επιστρατευτεί γιατροί από το «Αχιλλοπούλειο».

Το Ίδρυμα έχει τεθεί σε καραντίνα και τηρούνται όλα τα μέτρα που προβλέπονται από τα ανάλογα πρωτόκολλα που έχουν εκπονηθεί από τον ΕΟΔΥ.

Πηγή: ΕΡΤ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo