Απάντηση της Ελληνικής Λύσης σε ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ

Newsroom L&O 23-01-2021 11:59
Απάντηση της Ελληνικής Λύσης σε ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ
Ο Κυριάκος Βελόπουλος ζήτησε από τον πρωθυπουργό να παρέμβει σε τηλεοπτικό σταθμό ώστε "να σταματήσει" ο ανταποκριτής του σταθμού, "να αποκαλεί "φίλο" τον κ. Ερντογάν"

Απάντηση στην Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών, δίνει με ανακοίνωσή της η Ελληνική Λύση, με αφορμή την ανακοίνωση της πρώτης σχετικά με τοποθέτηση του κ. Βελόπουλου στην Ολομέλεια της Βουλής με την οποία ζητούσε από τον πρωθυπουργό, να παρέμβει σε τηλεοπτικό σταθμό ώστε "να σταματήσει" ο ανταποκριτής του σταθμού, "να αποκαλεί "φίλο" τον κ. Ερντογάν".

"Με έκπληξη διαβάσαμε την ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ σε σχέση με την αναφορά του προέδρου της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκου Βελόπουλου από το βήμα της ολομέλειας της βουλής για τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ. Η συγκεκριμένη ανακοίνωση, προδήλως ακούσια και χωρίς σκοπιμότητα, παραλείπει το επίμαχο απόσπασμα από την πρωτολογία του πρωθυπουργού, στο οποίο και απάντησε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης. Η συγκεκριμένη αναφορά του προέδρου της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ Κυριάκου Βελόπουλου, ήταν απάντηση στην αναφορά του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη περί «φερέφωνων» της Τουρκίας στα ελληνικά ΜΜΕ. Και της προτροπής του Έλληνα πρωθυπουργού στα ελληνικά ΜΜΕ ώστε να «αυτολογοκρίνονται» προκειμένου να μην παρουσιάζουν τις τουρκικές θέσεις. Όπως η στοιχειώδης δημοσιογραφική δεοντολογία επιβάλλει, η ΕΣΗΕΑ δεν ζήτησε την άποψη του κόμματος ή του προέδρου του πριν εκδώσει την ανακοίνωση, γεγονός που θα απέτρεπε την συγκεκριμένη παράλειψη", αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της Ελληνικής Λύσης.

Στην ανακοίνωσή της η ΕΣΕΗΑ, εξέφραζε την διαμαρτυρία της για την τοποθέτηση του κ. Βελόπουλου, "κατά του συναδέλφου Μανώλη Κωστίδη, ο οποίος επί χρόνια εργάζεται στην Τουρκία, ως ανταποκριτής του «ΣΚΑΙ» και της «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ», πολλές φορές και σε εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες, και ιδιαίτερα για την προτροπή προς τον Πρωθυπουργό να παρέμβει στους εργοδότες του «ώστε να τον ανακαλέσουν στην τάξη»".