Επιμένει ο Λάμπρου για Κουφοντίνα: Φυσικά δεν θα βγάλουμε τον σκασμό

lawandorder.gr 23-01-2021 11:33
Επιμένει ο Λάμπρου για Κουφοντίνα: Φυσικά δεν θα βγάλουμε τον σκασμό
Καββαδία: Διασκεδάζω με τις κάθε λογής "νουθεσίες"

Με ανάρτησή του στο Facebook, o Πάνος Λάμπρου, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ και εκ των συγγραφέων του κειμένου, απαντά σε όσους εντός της Κουμουνδούρου άσκησαν κριτική.

«Άλλος λέει "δικαιωματιστές βγάλτε το σκασμό", άλλοι, ευτυχώς λίγοι, σχολιάζουν εναντίον μας, υιοθετώντας το σύνολο της επιχειρηματολογίας της δεξιάς και της ακροδεξιάς. Θέτουν μάλιστα αυτό το ανόητο ερώτημα, "αν ήταν ένας ακροδεξιός θα λέγατε τα ίδια;" Και όταν απαντάς, "ναι τα ίδια γιατί τα δικαιώματα δεν έχουν σύνορα, δεν υπάρχουν εξαιρέσεις, υπερασπιζόμαστε το κράτος δικαίου" τότε μπερδεύονται και κάτι ψελλίζουν για την ώρα, που δεν είναι.... κατάλληλη. » σημειώνει, μεταξύ άλλων και καταλήγει: "Α, φυσικά δεν θα βγάλουμε τον σκασμό. Όποιοι θέλουν να σιγήσουν ας το κάνουν. Δικαίωμα τους είναι άλλωστε...."

Ολόκληρη η ανάρτηση του Πάνου Λάμπρου:

"Κι όμως, αυτή είναι η ώρα. Άλλος λέει "δικαιωματιστές βγάλτε το σκασμό", άλλοι, ευτυχώς λίγοι, σχολιάζουν εναντίον μας, υιοθετώντας το σύνολο της επιχειρηματολογίας της δεξιάς και της ακροδεξιάς. Θέτουν μάλιστα αυτό το ανόητο ερώτημα, "αν ήταν ένας ακροδεξιός θα λέγατε τα ίδια;" Και όταν απαντάς, "ναι τα ίδια γιατί τα δικαιώματα δεν έχουν σύνορα, δεν υπάρχουν εξαιρέσεις, υπερασπιζόμαστε το κράτος δικαίου" τότε μπερδεύονται και κάτι ψελλίζουν για την ώρα, που δεν είναι.... κατάλληλη.

Όπως τότε με τη συμφωνία των Πρεσπών. "Μα καλά είναι ώρα αυτή να ανοίξουμε τέτοιο ζήτημα;" έλεγαν και τότε. Όπως με το σύμφωνο συμβίωσης και για τα ομόφυλα ζευγάρια ή τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου. Ή με τον Νίκο Φίλη, που είχε ανοίξει ως υπουργός το ζήτημα με την εκκλησία. Ή με το νόμο Παρασκευόπουλου για τις φυλακές. Δεν είναι η ώρα να μιλήσουμε για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες. Δεν είναι η ώρα να μιλήσουμε για τις καταλήψεις και την αστυνομοκρατία. Δεν είναι η ώρα να μιλήσουμε για την ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα, για τους ρομά (κάνουν φασαρία βρε αδελφέ), για τους ανάπηρους, τους άστεγους...

Δεν είναι η ώρα, δεν είναι η ώρα, δεν είναι η ώρα. Μονότονες, εκνευριστικά μονότονες ατάκες.... Χαλάνε την εικόνα μας στο κέντρο, μας γυρνάτε στο 3%. Ίδια επιχειρήματα με αυτά του Μπογδάνου, ο οποίος δίνει.... συμβουλές στον Α. Τσίπρα να μας διαγράψει για να γίνει το κόμμα μας "κανονικό", δηλαδή συστημικό, δηλαδή ένα από όλα τα άλλα, χωρίς ψυχή, χωρίς άποψη, χωρίς ανατροπές.

Μας κουνάνε το δάχτυλο και μας προτρέπουν να ασχοληθούμε με άλλα, τα μεγάλα.... Μα καλά, ποια είναι αυτά; Μην είναι η ανεργία, ο μισθός, η φτώχεια, η πείνα; Μα οι ίδιοι άνθρωποι, αυτοί που υπέγραψαν το κείμενο, φυσικά και εκατοντάδες ή και χιλιάδες άλλοι και άλλες από τον ΣΥΡΙΖΑ και τη Νεολαία του, είναι στην πρώτη γραμμή της αλληλεγγύης. Ή μήπως όχι;

Αλλά ναι, είναι η ώρα -πάντα ήταν η ώρα-, να μιλήσεις για δικαιώματα και ανθρωπιά. Πάντα ήταν η ώρα -και είναι και σήμερα- να υπερασπιστείς το κράτος δικαίου απέναντι σε αυτούς, που επιχειρούν να το καταλύσουν.

Α, φυσικά δεν θα βγάλουμε τον σκασμό. Όποιοι θέλουν να σιγήσουν ας το κάνουν. Δικαίωμα τους είναι άλλωστε.…"

Σημειώνεται, ότι κριτική στα 17 στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που υπέγραψαν το κείμενο έχει ασκήσει ο βουλευτής του κόμματος, Γιώργος Τσίπρας ενώ τα «πυρά» τους εξαπέλυσαν και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, όπως ο Μάκης Βορίδης.

Το κλίμα στον ΣΥΡΙΖΑ είναι βαρύ, με στελέχη της "προεδρικής φρουράς", να διατυπώνουν ανοιχτά την αντίθεσή τους στις όποιες τέτοιες κινήσεις. Χθες, ο Γιώργος Τσίπρας, αναπληρωτής τομεάρχης Αμυνας του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στο Θέμα 104,6 ανέφερε ότι «δεν έπρεπε να υπάρχουν 15 υπογραφές» για τον Κουφοντίνα. Από την πλευρά της, Όλγα Γεροβασίλη σημείωσε «H Νέα Δημοκρατία ψεύδεται και υποκρίνεται όταν μας κατηγορεί για τη δήθεν σύνταξή μας με την τρομοκρατία, κάτι φυσικά που δεν είναι καινούργιο. Οι υπογράφοντες το κείμενο ξεκαθάρισαν ότι μιλούν για τα δικαιώματα των κρατουμένων και προφανώς καταδικάζουν -και καταδικάζουμε όλοι απερίφραστα την τρομοκρατία και τις δολοφονικές και εγκληματικές δράσεις της. Είναι απολύτως σαφές και το έχουμε πει σε όλους τους τόνους επανειλημμένως. Αλλά τη Νέα Δημοκρατία την βολεύει να ταυτίζει το ΣΥΡΙΖΑ με τέτοιους είδους συμπεριφορές».

Το βαρύ κλίμα μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ μαρτυρά και η ανάρτηση της Ανέττας Καββαδία, η οποία έγραψε στο Facebook: «Πόσο διασκεδάζω με τις κάθε λογής «νουθεσίες», δε λέγεται. «Από όπου και αν προέρχονται…«Νουθεσίες» για το συλλογικό αλλά και το προσωπικό καλό. Που συνοδεύονται, σχεδόν πάντα, και από αυτό το «μα, τι θέλεις και μιλάς;», ή «μα, είναι ώρα για τέτοια;» ή «μα, δεν βλέπεις προς τα πού πάει το ρεύμα;». Ευτυχώς, μεγαλώνοντας, απλώς χαμογελώ και προσπερνώ. Έχοντας επιλέξει, από καιρό, τους ανθρώπους εκείνους που ακούω, σέβομαι και υπολογίζω. Των οποίων οι συμβουλές και η κριτική (ενίοτε πολύ σκληρή…), έχουν ξεκάθαρη αφετηρία και στόχευση. Αυτοί είναι οι συνομιλητές, οι σύντροφοι και οι συνοδοιπόροι μου. Γιατί, όπως έχουμε ξαναπεί, τα πάντα είναι θέμα επιλογών…».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo