Λιβανός: Κρίσιμη σημασία του αγροδιατροφικού τομέα για την κοινωνία

Newsroom L&O 22-01-2021 20:51
Λιβανός: Κρίσιμη σημασία του αγροδιατροφικού τομέα για την κοινωνία
Τι δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κατά την 13η Σύνοδο Υπουργών του Παγκοσμίου Forum Τροφίμων και Γεωργίας

Για την κρίσιμη σημασία που διαδραματίζει ο αγροδιατροφικός τομέας για την κοινωνία, το περιβάλλον και την οικονομία, μίλησε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σπήλιος Λιβανός συμμετέχοντας στην 13η Σύνοδο Υπουργών του Παγκοσμίου Forum Τροφίμων και Γεωργίας, που φέτος, λόγω κορονοϊού, διεξήχθη διαδικτυακά.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου ο κ. Λιβανός σε τοποθέτησή του τόνισε πως «ο αγροδιατροφικός τομέας της χώρας, χάρις στις έγκαιρες και συντονισμένες ενέργειες της Ελληνικής Κυβέρνησης σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση, άντεξε στις πρωτόγνωρες συνθήκες πίεσης που έχει δημιουργήσει η πανδημία, διασφαλίζοντας τη διατροφική επάρκεια και ασφάλεια καθώς και την απρόσκοπτη λειτουργία της αγροδιατροφικής αλυσίδας» και πρόσθεσε «Μέσα από την κρίση, σε παγκόσμια κλίμακα, αλλά και στη χώρα μας, γίνεται πλέον αντιληπτή η κρίσιμη σημασία του πρωτογενούς τομέα για την κοινωνία, το περιβάλλον και την οικονομία».

Το «Παγκόσμιο Φόρουμ για τα Τρόφιμα και τη Γεωργία» διοργανώνεται από το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Τροφίμων και Αγροτικής Πολιτικής της Γερμανίας πραγματοποιείται κάθε χρόνο στο Βερολίνο και έχει ως επίκεντρο των συζητήσεων θέματα σχετικά με την παγκόσμια γεωργία και την επισιτιστική ασφάλεια. Στη 13η Υπουργική Σύνοδο συμμετείχαν περισσότεροι από 110 υπουργοί και εκπρόσωποι διεθνών οργανισμών από όλον τον κόσμο.

Όπως τονίζεται στην ίδια ανακοίνωση «Απόφαση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων είναι η χώρα μας να συμμετέχει σε διεθνή fora και να προβάλλει τα ελληνικά προϊόντα, με στόχο την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και των εξαγωγών».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo