Εκτοξευτήρες νερού και κάμερες ζητούν οι αστυνομικοί της Θεσσαλονίκης

Newsroom L&O 22-01-2021 13:17
Εκτοξευτήρες νερού και κάμερες ζητούν οι αστυνομικοί της Θεσσαλονίκης
Το έγγραφο που έστειλαν στην πολιτική και φυσική ηγεσία μετά τα χτεσινά επεισόδια στο φοιτητικό συλλαλητήριο

Ένα αποκαλυπτικό έγγραφο έστειλε η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης (ΕΑΥΘΕΣ) -μέσω ΠΟΑΣΥ- στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και στον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο Μιχαήλ ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΗ, , για την προμήθεια υλικοτεχνικού εξοπλισμού στη Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης»

Στο έγραφο τονίζονται τα εξής:

Μια ημέρα μετά τα επεισόδια και τις συλλήψεις στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στην πόλη μας, ενημερωθήκαμε ότι έχει διαταχθεί προκαταρκτική έρευνα για τις συνθήκες τέλεσης των συλλήψεων.

Παρότι η Θεσσαλονίκη είναι η μοναδική πόλη στην οποία δεν επιτράπηκε η πραγματοποίηση του συλλαλητηρίου, τα ίδια πρόσωπα της Ηγεσίας που χθες διέταξαν την απαγόρευσή του, σήμερα, καθιστούν τους συναδέλφους μας υπόλογους επειδή ένα αποσπασματικό βίντεο τους στοχοποίησε.

Οι Αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης (ΔΑΕΘ) έχουν αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια ότι διαρκές μέλημά τους είναι η θωράκιση της δημόσιας ειρήνης. Η χθεσινή αναίτια επίθεση εις βάρος συναδέλφων μας και η απόκρουσή της, παρότι κυκλοφόρησε στα μέσα ενημέρωσης, δεν παρουσίασε τίποτα περισσότερο εκτός από το τεταμένο κλίμα που επικρατούσε εκείνη τη στιγμή και την προσπάθεια των Αστυνομικών της ΔΑΕΘ να περιορίσουν τις εντάσεις με όσα μέσα είχαν στη διάθεσή τους.

Επιπλέον, με αφορμή την χθεσινή παρουσίαση του Εθνικού Σχεδίου Διαχείρισης Δημόσιων Υπαίθριων Συναθροίσεων, με λύπη μας πρέπει να σας επισημάνουμε ότι αυτή τη στιγμή η ΔΑΕΘ δεν διαθέτει τον απαραίτητο υλικοτεχνικό εξοπλισμό για να λειτουργήσει βάσει του νέου σχεδιασμού, σε αντίθεση με την Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής. Για να ευοδωθούν οι προσπάθειες και οι προσδοκίες όλων μας, οι δυο Διευθύνσεις Αστυνομικών Επιχειρήσεων πρέπει να επανδρωθούν με τον ίδιο εξοπλισμό ώστε να λειτουργούν με πανομοιότυπο τρόπο.

Κύριε Υπουργέ,

Κύριε  Αρχηγέ,

Κατόπιν τούτων, παρακαλούμε για την μεσολάβησή σας ώστε να χορηγηθούν στη ΔΑΕΘ δυο (2) θωρακισμένα οχήματα εκτόξευσης νερού (αύρες) και οι Αστυνομικοί των διμοιριών της να προμηθευτούν κάμερες για την καταγραφή των αστυνομικών επιχειρήσεων.

Με αυτό τον τρόπο, θα επιτευχθεί η αποτύπωση των πραγματικών γεγονότων, η χρήση ηπιότερων μέσων και η μείωση της χρήσης των δακρυγόνων. Επιπλέον, θα περιοριστεί η σωματική επαφή μεταξύ Αστυνομικών και διαδηλωτών και θα εξισωθεί ο τρόπος δράσης μεταξύ των διμοιριών των Διευθύνσεων Αστυνομικών Επιχειρήσεων σε όλη την επικράτεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo