19.8 C
Athens
17.7 C
Thessaloniki
Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
More

    Μια Γαλλίδα στο Πεντάγωνο για τα Rafale – Τα πρώτα Rafale στις 4 Φεβρουαρίου


    Τη Δευτέρα, που αρχίζουν οι διερευνητικές επαφές με την Τουρκία, αναμένεται στην Αθήνα η Γαλλίδα υπουργός Άμυνας Φλοράνς Παρλί.
    Έρχεται για να υπογράψει μαζί με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο τη σύμβαση για την προμήθεια των 18 καινούργιων και μεταχειρισμένων Rafale, που θα ενισχύσουν σημαντικά την Πολεμική Αεροπορία, σύμφωνα με πληροφορίες του «Βηματοδότη».
    Ο κ. Παναγιωτόπουλος θα παραθέσει γεύμα στο Πεντάγωνο στη Γαλλίδα ομόλογό του με την οποία έχουν να συζητήσουν πολλά θέματα, όπως την αμυντική συνεργασία καθώς και εξοπλιστικά προγράμματα.
    Τα πρώτα Rafale στις 4 Φεβρουαρίου
    Υπήρχε μια σκέψη η άφιξη της Γαλλίδας υπουργού να γινόταν παράλληλα με την άφιξη τεσσάρων Rafale της Γαλλικής Πολεμικής Αεροπορίας. Τελικά τα τέσσερα Rafale θα έρθουν στην χώρα μας στις 4 Φεβρουαρίου, μαζί με ένα αεροσκάφος υποστήριξης και με ένα ιπτάμενο τάνκερ για συνεκπαίδευση με ελληνικά Mirage και F-16, όπως αναφέρει ο «Βηματοδότης».
    Από τις 4 Φεβρουαρίου και μετά θα βλέπουμε πολύ συχνά γαλλικά αεροσκάφη στους ελληνικούς ουρανούς. Ένα σμήνος Rafale θα πετάξει τιμητικά πάνω από την Αθήνα στις 25 Μαρτίου, κατά την εθνική μας επέτειο τιμώντας τα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση. Τα Rafale θα πετάξουν με Γάλλους χειριστές. Ενώ στα μέσα του 2021 θα έρθουν τα πρώτα Rafale με ελληνικά χρώματα στην Τανάγρα.


    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ