Σε απολογία καλούνται από την ανακρίτρια για το αδίκημα της απιστίας στελέχη τραπεζών και κομμάτων

Κατερίνα Μάνθου 22-01-2021 00:07
Σε απολογία καλούνται από την ανακρίτρια για το αδίκημα της απιστίας στελέχη τραπεζών και κομμάτων
Αρχικά η υπόθεση είχε κλείσει δικαστικά αλλά το δικαστικό συμβούλιο εξέδωσε βούλευμα ύμφωνα με το οποίο είναι αντισυνταγματική η διάταξη του νέου Ποινικού Κώδικα που επιφυλάσσει διαφορετική μεταχείριση για στελέχη των τραπεζών σχετικά με το αδίκημα της απιστίας

Κλήση σε απολογία έλαβαν από την αρμόδια ανακρίτρια Βασιλική Μπράτη στελέχη τραπεζών και κομμάτων για την υπόθεση των δανείων που είχαν λάβει ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Πληροφορίες αναφέρουν πως πρόκειται για περισσότερα από 100 άτομα τα οποία κλήθηκαν από την  ανακρίτρια να δώσουν  εξηγήσεις τις επόμενες εβδομάδες για το αδίκημα της απιστίας.

Υπενθυμίζεται πως η συγκεκριμένη υπόθεση είχε αρχικά κλείσει σε δικαστικό επίπεδο καθώς οι εκπρόσωποι των τραπεζών δεν είχαν υποβάλλει μήνυση για το αδίκημα της απιστίας. Ωστόσο δικαστικό συμβούλιο εξέδωσε βούλευμα σύμφωνα με το οποίο είναι αντισυνταγματική η διάταξη του νέου Ποινικού Κώδικα που επιφυλάσσει διαφορετική μεταχείριση για στελέχη των τραπεζών σχετικά με το αδίκημα της απιστίας.  Μετά την έκδοση του βουλεύματος αυτού η σχετική δικογραφία επέστρεψε στη ανακρίτρια η οποία και απέστειλε, ως όφειλε, τις κλήσεις σε απολογία.

Πάντως το όλο θέμα αναμένεται να κριθεί οριστικά από τον Άρειο Πάγο, καθώς για την υπόθεση αυτή έχουν εκδοθεί και βουλεύματα τα οποία έχουν κρίνει συνταγματική τη ρύθμιση που ορίζει ότι η δίωξη σε βάρος των εμπλεκομένων δεν είναι αυτεπάγγελτη και απαιτείται έγκληση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo