Βουλή: Απάντηση Ν. Γιατρομανωλάκη για τα προβλήματα στις καλλιτεχνικές σχολές

Newsroom L&O 21-01-2021 17:37
Βουλή: Απάντηση Ν. Γιατρομανωλάκη για τα προβλήματα στις καλλιτεχνικές σχολές
«Δέσμευσή μας είναι ξεκάθαρα ότι δεν θα πάμε τα παιδιά κατευθείαν από το σπίτι στις εξετάσεις. Προφανώς, θα υπάρξει μία περίοδος προσαρμογής»

«Με υπευθυνότητα και ταχύτητα κινούμαστε και στο φετινό ακαδημαϊκό έτος των καλλιτεχνικών σχολών, με γνώμονα όμως την προστασία της δημόσιας υγείας. Αναγνωρίζουμε τις ιδιαιτερότητες αυτού του αντικειμένου και σχεδιάζουμε βάσει αυτού» είπε ο υφυπουργός Πολιτισμού Νικόλας Γιατρομανωλάκης απαντώντας στην επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Θεσσαλονίκης του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, Ιωάννη Δελή, σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι σπουδαστές των καλλιτεχνικών σχολών.

«Δώσαμε πέρυσι και παράταση» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Γιατρομανωλάκης, «με αυτό το σκεπτικό και φέτος θα κάνουμε οτιδήποτε χρειαστεί, ούτως ώστε σχολές οι οποίες έχουν μείνει πιο πίσω στην εκπαιδευτική τους διαδικασία να προλάβουν και να έχουν τον χρόνο, προκειμένου να έχουν οι φοιτητές τους, οι σπουδαστές τους την ίδια δυνατότητα πριν τις εξετάσεις να καλύψουν τα εκπαιδευτικά κενά και την ύλη και επομένως, μετά είτε να προβιβαστούν είτε να αποφοιτήσουν από τις σχολές τους».

«Δέσμευσή μας, επίσης, συνέχισε «είναι ξεκάθαρα ότι δεν θα πάμε τα παιδιά κατευθείαν από το σπίτι στις εξετάσεις. Προφανώς, θα υπάρξει μία περίοδος προσαρμογής των παιδιών, δεν μπορούν να πάνε -ας πούμε- οι χορευτές ξαφνικά από το σπίτι να δώσουν εξετάσεις. Το ίδιο θα κάνουμε όπου χρειαστεί. Προφανώς, εάν χρειαστεί, θα δοθεί και παράταση του έτους, όπως έγινε και πέρυσι, όπως προ είπα. Και φέτος μάλιστα, το ξεκινήσαμε νωρίτερα, το ξεκινήσαμε όπου ζητήθηκε νωρίτερα το ακαδημαϊκό έτος, ακριβώς για να προλάβουμε τέτοια ζητήματα» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Γιατρομανωλάκης.

Τόνισε επίσης ότι «στο προηγούμενο ακαδημαϊκό έτος 2019-2020 οι σπουδαστές των καλλιτεχνικών σχολών δεν αντιμετώπισαν κενά και βρήκαμε τρόπους να εξασφαλιστούν οι βέλτιστες δυνατές συνθήκες για τη διενέργεια εξετάσεων. Σκοπός ήταν να μην χαθεί το ακαδημαϊκό έτος και αυτός ο σκοπός την περίοδο 2019-2020 επετεύχθη».

Επεσήμανε ότι έχει πραγματοποιήσει πρόσφατα συναντήσεις με εκπροσώπους των σπουδαστών των δομών καλλιτεχνικής εκπαίδευσης και με εκπροσώπους των σχολών χορού, επομένως, όπως είπε, «έχουμε πλήρη εικόνα και επίγνωση των συνθηκών, αλλά και των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν».

«Έχουμε σχεδιάσει μαζί με τους γιατρούς» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Γιατρομανωλάκης «πάρα πολύ εξειδικευμένα υγειονομικά πρωτόκολλα, που πιάνουν ακόμα και λεπτομέρειες, όπως τη χρήση των πνευστών οργάνων, το πώς γίνεται ένα μάθημα χορωδίας, πώς γίνεται μία θεατρική πρόβα και ούτω καθεξής».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo