• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Νέα προσφυγή στο ΣτΕ από τις δικαστικές ενώσεις για το «πόθεν έσχες»

Newsroom 11-02-2019 18:13
Νέα προσφυγή στο ΣτΕ από τις δικαστικές ενώσεις για το «πόθεν έσχες»
Τρεις από τις πέντε δικαστικές ενώσεις κατέθεσαν επίσης και αίτηση αναστολής.

Την ακύρωση των σχετικών αποφάσεων για την υποβολή δηλώσεων πόθεν έσχες από δικαστές και εισαγγελείς, ζητούν με νέα αίτηση ακύρωσης που κατέθεσαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) οι πέντε δικαστικές ενώσεις.
Η νέα προσφυγή κατατέθηκε λίγες ημέρες μετά την απόρριψη από το Τμήμα Αναστολών του ΣτΕ της αίτησης αναστολής που είχαν καταθέσει για το ίδιο ζήτημα οι δικαστές Ενώσεις του ΣτΕ, του Ελεγκτικού Συνεδρίου και των Διοικητικών Δικαστών.
Εκτός από την νέα προσφυγή (αίτηση ακύρωσης), τρεις από τις πέντε δικαστικές ενώσεις κατέθεσαν όμως και αίτηση αναστολής. Με αυτή ζητούν να«παγώσει» προσωρινά η υποβολή δηλώσεων πόθεν έσχες, μέχρι να εκδοθεί απόφαση επί της αίτησης ακύρωσης που έχουν καταθέσει. Οι δύο Ενώσεις που δεν κατέθεσαν αιτήσεις αναστολής είναι η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων και η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος.
Με την νέα αίτηση ακύρωσης οι δικαστικές ενώσεις στρέφονται κατά της από 9.1.2019 απόφασης του πρόεδρου της Βουλής για την ανασυγκρότηση της επιτροπής ελέγχου.
Στην σχετική προσφυγή τους προς το ΣτΕ, οι δικαστικές ενώσεις αναφέρουν, μεταξύ των άλλων, ότι δεν είναι συμβατές με το Σύνταγμα αρκετές από τις ρυθμίσεις που θεσπίστηκαν για το πόθεν έσχες μετά την προηγούμενη απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ, η οποία είχε μπλοκάρει τονπροηγούμενο νόμο για τις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης.
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo