Λαγκάρντ: Νέα ρίσκα από την αναζωπύρωση της πανδημίας

Newsroom L&O 21-01-2021 15:59 Τελευταία ενημέρωση: 21-01-2021 16:00
Λαγκάρντ: Νέα ρίσκα από την αναζωπύρωση της πανδημίας
H πανδημία συνεχίζει να θέτει σοβαρά ρίσκα για τη δημόσια υγεία και την οικονομία της ευρωζώνης, ανέφερε η επικεφαλής της ΕΚΤ

Η έναρξη των εμβολιασμών στην ευρωζώνη είναι ένα σημαντικό ορόσημο στην αντιμετώπιση της συνεχιζόμενης υγειονομικής κρίσης, αλλά η πανδημία συνεχίζει να θέτει σοβαρά ρίσκα για τη δημόσια υγεία και την οικονομία της ευρωζώνης, τόνισε η Κριστίν Λαγκάρντ στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου μετά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Η νέα αύξηση στα κρούσματα κορονοϊού και τα παρατεταμένα περιοριστικά μέτρα που έχουν επιβληθεί σε πολλά κράτη μέλη της ευρωζώνης διαταράσσουν σημαντικά την οικονομική δραστηριότητα, επισήμανε η πρόεδρος της ΕΚΤ.

Όπως διευκρίνισε, η δραστηριότητα στον τομέα της μεταποίησης συνεχίζει να επιδεικνύει ανθεκτικότητα, αλλά η δραστηριότητα στον τομέα των υπηρεσιών έχει δεχθεί ισχυρό πλήγμα, αν και μικρότερο από ότι στο πρώτο κύμα της πανδημίας.

Η ίδια σημείωσε πως η παραγωγή πιθανότατα συρρικνώθηκε κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2020, προσθέτοντας πως η αναζωπύρωση της πανδημίας θέτει καθοδικά ρίσκα για το οικονομικό outlook βραχυπρόθεσμα. Ο πληθωρισμός παραμένει εξαιρετικά χαμηλός λόγω της χαμηλής ζήτησης και των προβλημάτων στην αγορά εργασίας.

Στο περιβάλλον αυτό, όπως είπε, συνεχίζει να έχει μεγάλη σημασία η παροχή άπλετης δημοσιονομικής τόνωσης για να διατηρηθούν ευνοϊκές συνθήκες χρηματοδότησης κατά τη διάρκεια της πανδημίας για όλους τους τομείς της οικονομίας.

ΠΗΓΗ: euro2day.gr

Διαβάστε και:

Αμετάβλητα τα επιτόκια από την ΕΚΤ

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo