Πρώην υπουργός διώκεται στην υπόθεση του ψευτογιατρού μετά την κατάθεση θύματος από τον Αρχάγγελο της Ρόδου

Newsroom L&O 21-01-2021 14:09 Τελευταία ενημέρωση: 21-01-2021 14:09
Πρώην υπουργός διώκεται στην υπόθεση του ψευτογιατρού μετά την κατάθεση θύματος από τον Αρχάγγελο της Ρόδου
Ο υπουργός από την πλευρά του διαψεύδει ότι έχει κάποια σχέση με τον Κοντοστάθη. Υποστηρίζει ότι συμμετείχε στο χειρουργείο επειδή του το ζήτησε γνωστός του γιατρός

Στοιχεία-«φωτιά» περιέχονται στη συμπληρωματική δικογραφία του ψευτογιατρού την οποία έχει στα χέρια του ο ανακριτής, ο οποίος «ξεψαχνίζει» την υπόθεση της δεκαετίας, που ακούει στο όνομα «Νίκος Κοντοστάθης».

Ο άνθρωπος με τα χίλια πρόσωπα, η δράση του οποίου έχει σοκάρει το πανελλήνιο, βρίσκεται αντιμέτωπος με νέες κατηγορίες (αναμένεται να απολογηθεί στις 28 Ιανουαρίου) για εξαπάτηση ασθενών, πολλούς εκ των οποίων έστειλε στον τάφο, ενώ στο κάδρο της δικαστικής έρευνας προστίθενται (ως κατηγορούμενοι για συνέργεια) πολλά πρόσωπα, μεταξύ των οποίων και πρώην υπουργός.

Οπως αναφέρει ειδικότερα σε ρεπορτάζ του ereportaz.gr, ο υπουργός κατηγορείται «ως υπαίτιος, ενεργώντας εκ προθέσεως και με ενότητα δόλου, προσέφερε άμεση συνδρομή στον δράστη (Κοντοστάθη) και τον ενίσχυσε άμεσα και αποφασιστικά στην εκτέλεση αυτών των πράξεων διά της συμβολής του».

Στη δικογραφία αναφέρεται ότι ο πρώην υπουργός εμπλέκεται στην επέμβαση που υπεβλήθη ο Αναστάσιος Αναστόπουλος, ο οποίος είχε υποστεί σοβαρό τραυματισμό στη σπονδυλική στήλη μετά από πτώση με αλεξίπτωτο στον Αρχάγγελο της Ρόδου το 2014.

Το θύμα ισχυρίζεται ότι περπατούσε κανονικά, παρότι είχε προβλήματα, ωστόσο μετά τη «θεραπεία» του Κοντοστάθη και τη διακοπή της πραγματικής θεραπείας καθηλώθηκε σε αναπηρικό καροτσάκι, αποδίδοντας τη ραγδαία επιδείνωση της υγείας του στις οδηγίες και τα «γιατροσόφια» του ψευτογιατρού.

Στην κατάθεσή του το «θύμα» αναφέρει ότι το 2018 και αφού είχε κάνει ενδελεχή έρευνα για την εξεύρεση κατάλληλης ιδιωτικής κλινικής για την περαιτέρω αποκατάσταση του έκλεισε ραντεβού με τον ιατρό.

Τον Μάρτιο του ίδιου έτους πήγε στην Αθήνα μαζί με τη σύζυγό του και τον υποδέχθηκε ο «Κοντός». Τότε ο ψευτογιατρός του συστήθηκε ως διακεκριμένος ορθοπεδικός – χειρουργός διεθνούς φήμης που ανελάμβανε χειρουργεία στο εξωτερικό (Γαλλία και Ελβετία).

Του πρότεινε να κάνει μία επέμβαση στην Κεντρική Κλινική Αθηνών έναντι 100.000 ευρώ (ή με 150.000 στο θεραπευτήριο Υγεία). Του είπε ότι θα υπήρχε πλήρης αποκατάσταση της υγείας του, καθώς θα του αφαιρούσαν τους σπασμένους ράβδους της σπονδυλοδεσίας που είχε υποβληθεί. Στη θέση τους θα έμπαινε ένα μόσχευμα που ένα τμήμα του κατασκευάζεται στις ΗΠΑ και ένα δεύτερο στη Γαλλία,το κόστος του οποίου ανέρχεται στις 54.000 ευρώ.

Όπως κατέθεσε στον ανακριτή το θύμα, ο Κοντοστάθης τον επισκέφτηκε στο σπίτι του στην Αθήνα στις 8 Οκτωβρίου 2018. «Παρουσία της αδελφής μου και του γιου μου παρέλαβε σε μετρητά το ποσό των 20.000 ευρώ για να ξεκινήσει η διαδικασία. Μου είπε ότι είναι ‘μαύρα’ αυτά τα λεφτά για να γίνει η δουλειά μας και ότι η κλινική δεν θα μάθει τίποτα διότι θα τα πάρουν ‘μαύρα’ οι γιατροί».

Όπως ισχυρίζεται, ο ψευτογιατρός του ζήτησε να δώσει πριν το χειρουργείο 20.000 ευρώ στους θωρακοχειρουργούς ενώ άλλες 20.000 πλήρωσαν η αδελφή και ο γαμπρός του στο λογιστήριο της Κεντρικής Κλινικής Αθηνών.

Στην κατάθεσή του το θύμα αναφέρει: «Επίσης, μου είπε (ο Κοντοστάθης) ότι όταν εξέλθω από την κλινική θα πρέπει να δώσω άλλες 30.000 ευρώ, διότι στην εγχείρηση θα παρίσταντο δύο νευροχειρουργοί και δύο θωρακοχειρουργοί (ο υπουργός και ένας άλλος ακόμη).

Η χειρουργική επέμβαση διήρκεσε από τις 9 το πρωί μέχρι τις 4 το απόγευμα. Όπως αναφέρει ο 47χρονος, την επομένη μετά το χειρουργείο δέχθηκε την επίσκεψη του ψευτογιατρού.

Του είπε ότι η επέμβαση ήταν επιτυχής και ότι κατά τη διάρκειά της παρατήρησε πως «στο κανάλι των νευρώνων του υπήρχε κίνηση στα πόδια, γεγονός που συνεπαγόταν ότι θα περπατήσει ξανά». Του είπε, όμως, ότι για την πλήρη αποκατάσταση της υγείας του ήταν απαραίτητες τέσσερις ενέσεις με βλαστοκύτταρα, παρασκευαζόμενες στη Γαλλία, αξίας 7.000 ευρώ η καθεμιά και οι οποίες δεν καλύπτονται από τα ελληνικά ασφαλιστικά ταμεία.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η ομάδα των χειρουργών με επικεφαλής τον Κοντοστάθη δεν τοποθέτησε μόσχευμα αξίας 54.000 ευρώ, αλλά έναν κυλινδρικό κλωβό αξίας 900 ευρώ. Οι ενέσεις δεν περιείχαν βλαστοκύτταρα αλλά άγνωστες ουσίες. Το συνολικό ποσό που πλήρωσε ο 47χρονος έφθανε τα 98.000 ευρώ. Ο ψευτογιατρός δεν αρκέστηκε σε αυτά τα χρήματα. Είπε στον Αναστόπουλο ότι για να μπορέσει να περπατήσει ξανά θα πρέπει να πάρει χάπια από τη Γαλλία αξίας… 15.000 ευρώ! Όταν ο ασθενής του είπε ότι δανείστηκε για την επέμβαση από συγγενείς και γνωστούς του και ότι δεν έχει άλλα χρήματα ο Κοντοστάθης του αντιπρότεινε να του δώσει 10.000 ευρώ για τα χάπια.

Όπως αναφέρει στην κατάθεσή του ο 47χρονος «εγώ τον Νικόλαο Κοντό τον εμπιστεύθηκα τυφλά διότι με έβαλε μέσα στους γιατρούς, μου παρουσιαζόταν ως σωτήρας και καλός γιατρός, ήξερε όλους τους γιατρούς της Κεντρικής Κλινικής Αθηνών και άφηνε να εννοηθεί ότι είχε παντού διασυνδέσεις, ακόμα και στο εξωτερικό».

Στο κατηγορητήριο ο υπουργός κατηγορείται, μεταξύ άλλων, ότι «τελώντας εν γνώσει των ως άνω ψευδών παραστάσεων του συγκατηγορούμενού σου Κοντοστάθη Νικολάου και επιδιώκοντας την ως άνω επελθούσα και επαπειλούμενη περιουσιακή ζημία του εγκαλούντος, με σκοπό την αποκόμιση εξ αυτών από τον συγκατηγορούμενό σου παράνομου περιουσιακού οφέλους, στο πλαίσιο της άμεσης και αποφασιστικής συνδρομής που παρείχες σ’ αυτόν κατά την τέλεση των ανωτέρω πράξεων απάτης και απόπειρας αυτής και κατά την εκτέλεση αυτών, σε συνεργασία μαζί του, στην Αθήνα, στην Κεντρική Κλινική Αθηνών που εργαζόσουν ως ιατρός…».

Ο πρώην υπουργός κατηγορείται ακόμη ότι συμμετείχε ως βοηθός θωρακοχειρουργός στη χειρουργική επέμβαση που «συντόνιζε» και επόπτευε ο Κοντοστάθης μαζί με 4 ακόμη ιατρούς.

«Περαιτέρω εσύ ως εργαζόμενος ιατρός στην ως άνω κλινική που μετείχες στο προαναφερθέν χειρουργείο, επέτρεψες στον συγκατηγορούμενό σου Κοντοστάθη Νικόλαο να επισκέπτεται τον εγκαλούντα μετά το χειρουργείο στο δωμάτιο νοσηλείας του εντός της ιδίας κλινικής, προκειμένου να ισχυρίζεται σ’ αυτόν ότι είχε παραστεί και αυτός ως θεράπων ιατρός στο χειρουργείο, το οποίο ήταν δήθεν επιτυχές καθόσον, όπως ψευδώς ισχυρίστηκε, διαπίστωσε κατά τη διάρκεια αυτού με ειδικό ιατρικό μηχάνημα κίνηση στους νευρώνες των ποδιών του ασθενούς, γεγονός που θα του επέτρεπε σύντομα να βαδίσει ξανά», αναφέρεται στη δικογραφία.

Στη συμπληρωματική δίωξη αναφέρεται ότι ο υπουργός «υποδήλωνε με τη συμπεριφορά του ότι ο Κοντοστάθης είναι πράγματι ιατρός και δη γνωστός και συνεργάτης δικός του και της συγκεκριμένης κλινικής, η οποία του παραχωρεί, στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας, τους ιατρικούς της χώρους».
Ο άτυχος άνδρας υπεβλήθη σε θωρακοτομή δεξιά, ενώ του αφαίρεσαν και ένα από τα δεξιά του πλευρά, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η ζωή του και η υγεία του να υποστεί ανεπανόρθωτες χρόνιες βλάβες. Όπως αναφέρεται, ο 47χρονος πονάει συνεχώς στα πλευρά, έχει δυσκολία στην αναπνοή, συνεχή μουδιάσματα στο δεξί χέρι, ενώ το ποσοστό αναπηρίας του αυξήθηκε σε 85% από 82% πριν.

Ο υπουργός από την πλευρά του διαψεύδει ότι έχει κάποια σχέση με τον Κοντοστάθη. Υποστηρίζει ότι συμμετείχε στο χειρουργείο επειδή του το ζήτησε γνωστός του γιατρός. Αναφέρει ότι ζήτησε από τον ανακριτή την οριστική απεμπλοκή του από την υπόθεση, καταθέτοντας στοιχεία που αποδεικνύουν ότι ούτε γνώριζε τον Νίκο Κοντοστάθη, ούτε κάποια συναλλαγή είχε ποτέ μαζί του και δεν συνεργάστηκε μαζί του σε κανένα χειρουργείο.

Πηγή: Εφημερίδα Ρόδου Δημοκρατική/Δαμιανός Αθανασίου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo