Καταγγελίες Μπεκατώρου: Ανοίγουν στόματα, έρευνα σε βάθος από την εισαγγελία μετά τις αποκαλύψεις για κακοποίηση 11χρονης!

Κατερίνα Μάνθου 21-01-2021 07:07
Καταγγελίες Μπεκατώρου: Ανοίγουν στόματα, έρευνα σε βάθος από την εισαγγελία μετά τις αποκαλύψεις για κακοποίηση 11χρονης!
Πλέον θεωρείται βέβαιο ότι ο εισαγγελέας θα καλέσει για κατάθεση τη 21χρονη σήμερα αθλήτρια και αν τα καταγγελλόμενα επιβεβαιωθούν τότε θα πρόκειται για ένα μη παραγεγραμμένο αδίκημα που μπορεί να οδηγήσει στην άσκηση βαρύτατων ποινικών διώξεων

Νέα δυναμική στην έρευνα που διενεργεί η εισαγγελία με αφορμή τις καταγγελίες της Σοφίας Μπεκατώρου για βιασμό της πριν από 23 χρόνια από παράγοντα της Ιστιοπλοΐας, έδωσε η χθεσινή κατάθεση της ίδιας της Ολυμπιονίκη  ενώπιον του εισαγγελέα.

Σύμφωνα με τα όσα φέρεται να κατέθεσε η κυρία Μπεκατώρου στον εισαγγελέα η ίδια γνωρίζει ένα ακόμη περιστατικό σεξουαλικής κακοποίησης αθλήτριας και πάλι της Ιστιοπλοΐας. Η καταγγελία αυτή της αθλήτριας όπως αποκάλυψε αμέσως μετά την κατάθεση της ο Νίκος Κακλαμανάκης αφορά σε ένα 11χρονο κορίτσι.

Ειδικότερα, ο χρυσός Ολυμπιονίκης μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega επισήμανε πως το περιστατικό στο οποίο αναφέρθηκε η συναθλήτρια του στην κατάθεσή του στον εισαγγελέα, έχει συμβεί πριν από εννέα έτη με μια νεαρή αθλήτρια που τότε πρέπει να ήταν μόλις 11 ετών. «Αφορά ένα μικρό σε ηλικία παιδί, των 11 ετών αν δεν κάνω λάθος», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ολυμπιονίκης και σημείωσε πως η κοπέλα κατάγεται από την επαρχία.

Πλέον θεωρείται βέβαιο ότι ο εισαγγελέας θα καλέσει για κατάθεση τη 21χρονη σήμερα αθλήτρια στην οποία αναφέρθηκε η κυρία Μπεκατώρου και αν τα καταγγελλόμενα επιβεβαιωθούν τότε θα πρόκειται για ένα μη παραγεγραμμένο αδίκημα που μπορεί να οδηγήσει στην άσκηση βαρύτατων ποινικών διώξεων.

Όπως παρατηρούσαν νομικές πηγές πλέον τα στόματα φαίνεται πως έχουν αρχίσει να ανοίγουν και βούληση των αρμόδιων εισαγγελικών αρχών είναι να διενεργηθεί έρευνα σε βάθος ώστε τα όποια πρόσωπα εμπλέκονται στη ζοφερή αυτή υπόθεση να οδηγηθούν στην Δικαιοσύνη και να λογοδοτήσουν για τις αποτρόπαιες πράξεις τους.  

Την ίδια ώρα από την εισαγγελία Πρωτοδικών διεξάγεται μια ακόμη προκαταρκτική έρευνα για τις καταγγελίες του κ. Κακλαμανάκη για κατάχρηση εξουσίας και κακοδιαχείριση στην Ομοσπονδία Ιστιοπλοϊας. Την έρευνα αυτή διενεργεί ο εισαγγελέας Κ. Σιμιτζόγλου και χθες η δικηγόρος του κ. Κακλαμανάκη και της κυρίας Μπεκατώρου Έλλη Ρούσσου υπέβαλλε αίτημα στον εισαγγελέα για κατάθεση οκτώ νέων μαρτύρων αλλά και αναζήτηση στοιχείων που μπορεί να ρίξουν φως στις καταγγελίες περί κακοδιαχείρισης και κατάχρησης εξουσίας.

Μάλιστα, χθες, ο κ. Κακλαμανάκης έκανε λόγο για «διαχρονική κατάχρηση εξουσίας» ενώ αίσθηση προκαλεί και ένα έγγραφο που πρέπει να υπογράψουν οι αθλητές Ιστιοπλοΐας, στο οποίο αναφέρεται, μεταξύ άλλων: «δεσμεύομαι να μην κάνω ρατσιστικές ή άλλου τύπου μειωτικές και δυσφημιστικές δηλώσεις ή αναρτήσεις στα ΜΜΕ και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι οποίες μπορούν να έχουν αρνητικό αντίκτυπο σε… διοικητικούς παράγοντες».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo