• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

«Στο στόχαστρο» και η εφαρμογή Telegram μετά το Parler

lawandorder.gr 20-01-2021 23:29
«Στο στόχαστρο» και η εφαρμογή Telegram μετά το Parler
Η Apple ετοιμάζεται να εξαιρέσει το TELEGRAM από το «App Store»

Η οργάνωση «Συνασπισμός για ένα ασφαλέστερο διαδίκτυο» (Coalition for a Safer Web) προσέφυγε στη δικαιοσύνη κατά της αμερικανικής εταιρείας Apple, αξιώνοντας την αφαίρεση της εφαρμογής μηνυμάτων TELEGRAM από το ηλεκτρονικό της κατάστημα.

Αιτία της καταγγελίας είναι, ότι η Apple δεν έχει προβεί σε καμία ενέργεια εναντίον του TELEGRAM και η εφαρμογή εξακολουθεί να προσφέρεται μέσω του «App Store». Με τον τρόπο αυτό, αναφέρει η οργάνωση, η Apple προσκρούει στους δικούς της όρους χρήσεως, σχετικά με το μίσος και τη βία.

Η καταγγελία υπεβλήθη την Κυριακή στο Περιφερειακό Δικαστήριο της Βορείου Καλιφόρνιας, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα AppleInsider.

Η CSW αυτοπροσδιορίζεται ως μια υπερκομματική και μη κερδοσκοπική ομάδα εκπροσώπησης συμφερόντων, της οποίας αποστολή είναι να «προωθήσει νέες συμπράξεις δημόσιου-ιδιωτικού τομέα, προκειμένου να διευκολύνει την ταχεία κατάργηση του εξτρεμιστικού και τρομοκρατικού περιεχομένου».

Το TELEGRAM χρησιμοποιείται μεταξύ άλλων για εκφοβισμό, απειλές και εξαναγκασμό, αναφέρει ο εκπρόσωπος της CSW Μαρκ Γκίνσμπεργκ. Ο ίδιος διατείνεται ότι από τον περασμένο Ιούλιο ενημέρωσε μέσω επιστολής του τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Apple Τιμ Κουκ, ότι το TELEGRAM ασκεί «εξτρεμιστική βία» και γι’ αυτό δε θα έπρεπε να χρησιμοποιεί τις υπηρεσίες καμίας πλατφόρμας.

Σύμφωνα με την CSW, η συγκεκριμένη υπηρεσία γραπτών μηνυμάτων αποτελεί «κανάλι επικοινωνίας για την ρωσική κυβέρνηση, καθώς και νεοναζιστικών και εθνικιστικών ομάδων, οι οποίες σπέρνουν την παραπληροφόρηση και τις φυλετικές διακρίσεις σε Ηνωμένες Πολιτείες και Ευρώπη».

Η καταγγελία αυτή, αναγκάζει την Apple να δει πιο σοβαρά το θέμα του TELEGRAM και να λάβει για την εφαρμογή αυτή ανάλογα μέτρα με αυτά που έλαβε για την εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης, Parler.

Θυμίζουμε ότι το Parler, μετά την είσοδο στο Καπιτώλιο των υποστηρικτών του απερχομένου Προέδρου Τραμπ, είχε αφαιρεθεί από τις πλατφόρμες, τόσο της Apple όσο και της Google.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo