• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Για νέα περίπτωση σεξουαλικής κακοποίησης αθλήτριας κατέθεσε η Μπεκατώρου στον εισαγγελέα

Κατερίνα Μάνθου 20-01-2021 14:01 Τελευταία ενημέρωση: 20-01-2021 14:03
Για νέα περίπτωση σεξουαλικής κακοποίησης αθλήτριας κατέθεσε η Μπεκατώρου στον εισαγγελέα
Η αξιόποινη πράξη φέρεται να έχει τελεστεί σε χρόνο που το αδίκημα δεν έχει παραγραφεί

Μορφή χιονοστιβάδας και ενώπιον των εισαγγελικών αρχών φαίνεται πως αποκτούν οι υποθέσεις καταγγελιών για σεξουαλική κακοποίηση στο χώρο του αθλητισμού. Και αυτό καθώς σήμερα η Ολυμπιονίκης Σοφία Μπεκατώρου φέρεται να κατέθεσε στον εισαγγελέα και για άλλη περίπτωση συναθλήτριας της, η οποίας έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης.

«Κατέθεσα για την προσωπική μου υπόθεση. Με αφορμή αυτή ελπίζω και άλλες γυναίκες κι άλλοι άνθρωποι να βγουν να μιλήσουν ώστε η κοινωνία να είναι πιο υγιής και να μην φοβόμαστε», δήλωσε η Ολυμπιονίκης μετά την έξοδό της από το εισαγγελικό γραφείο.

Οι πληροφορίες, ωστόσο, αναφέρουν πως η κυρία Μεκατώρου κατά τη διάρκεια της κατάθεσής της στον εισαγγελέα δεν αναφέρθηκε μόνο στις δικές της καταγγελίες περί βιασμού της πριν από 23 χρόνια από παράγοντα της Ιστιοπλοΐας. Μίλησε ακόμη και μια ακόμη περίπτωση συναθλήτριας της από τον χώρο της Ιστιοπλοΐας, η οποία έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης.

Μάλιστα, η αξιόποινη πράξη κατά της αθλήτριας αυτής φέρεται να έχει τελεστεί σε χρόνο που το αδίκημα δεν έχει παραγραφεί. Ως εκ τούτου η συγκεκριμένη αθλήτρια αναμένεται να κληθεί να καταθέσει ενώπιον του εισαγγελέα χωρίς να αποκλείεται ότι και εκείνη με τη σειρά εκτός από τη δίκη της περίπτωση δε θα αναφερθεί και σε άλλα πρόσωπα.

Στο τελευταίο στάδιο πάντως της έρευνας του ο εισαγγελέας αναμένεται να καλέσει για εξηγήσεις το πρόσωπο ή τα πρόσωπα εκείνα που θα έχουν κατονομαστεί από τις παθούσες.

Διαβάστε και:

Τρεις ώρες διήρκησε η κατάθεση Μπεκατώρου στον εισαγγελέα - Τι δήλωσε (βίντεο)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo