Η παγκόσμια πρωτοτυπία του Αλέξη Τσίπρα να μην έχει εκλεγεί ποτέ βουλευτής

Newsroom L&O 21-01-2021 20:08 Τελευταία ενημέρωση: 21-01-2021 20:09
Η παγκόσμια πρωτοτυπία του Αλέξη Τσίπρα να μην έχει εκλεγεί ποτέ βουλευτής
Ο σημερινός πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έγινε αρχηγός του κόμματος το 2008 χωρίς να είναι βουλευτής

Ως απάντηση στις πληροφορίες των «Παραπολιτικών» για το ενδεχόμενο ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης να είναι ο εκλεκτός υποψήφιος της εσωκομματικής αντιπολίτευσης απέναντι στον Αλ. Τσίπρα για την αρχηγία του ΣΥΡΙΖΑ διακινήθηκε το αστείο επιχείρημα πως «δεν είναι μέλος του κόμματος».

Δεν θα σταθούμε στο γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «έκανε» μεταγραφές στελεχών από το ΠΑΣΟΚ και τους ΑΝ.ΕΛ. και τους έβαλε και στα κομματικά και κυβερνητικά όργανα, ούτε πως είχε για διευθυντή της Κ.Ο. τον πρόεδρο της ΔΗΜ.ΑΡ., Θ. Θεοχαρόπουλο. Θα υπενθυμίσουμε κάτι πιο ενδιαφέρον.


Ο σημερινός πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έγινε αρχηγός του κόμματος το 2008 χωρίς να είναι βουλευτής.

Ο Αλ. Τσίπρας κατέχει και αυτή την παγκόσμια πρωτοτυπία: του αρχηγού που δεν «σταυρώθηκε» ποτέ ως επιτυχημένος υποψήφιος βουλευτής, αφού, μετά τον «διορισμό» του από τον Αλ. Αλαβάνο στην ηγεσία του ΣΥΝ το μακρινό 2008, στις εκλογές που έγιναν πήρε έδρα χωρίς σταυρό προτίμησης, αλλά λόγω «αρχηγικού δικαιώματος».

Στην Ελλάδα όσοι έγιναν αρχηγοί κοινοβουλευτικών κομμάτων ή πρωθυπουργοί είχαν διεκδικήσει τουλάχιστον μία φορά στη ζωή τους τον σταυρό των πολιτών ως υποψήφιοι βουλευτές, με επιτυχία.

Ο Α. Παπανδρέου με την Ένωση Κέντρου το 1964, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης πρώτη φορά το 1946 με το κόμμα των Φιλελευθέρων, ο Κώστας Σημίτης ήταν για χρόνια βουλευτής στον Πειραιά, ο Κώστας Καραμανλής βουλευτής στην Α’ Θεσσαλονίκης, ο Γ. Παπανδρέου σε Αχαΐα και Α’ Αθήνας και ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Β’ Αθηνών.

Πηγή: Parapolitika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo