Ο ΣΥΡΙΖΑ χαιρετίζει την πρώτη επιτυχή δοκιμή του πρότυπου αναβαθμισμένου F 16 Viper

Θανάσης Αργυράκης 19-01-2021 19:52
Ο ΣΥΡΙΖΑ χαιρετίζει την πρώτη επιτυχή δοκιμή του πρότυπου αναβαθμισμένου F 16 Viper
Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «ελπίζει ότι το πρόγραμμα αναβάθμισης θα συνεχιστεί απρόσκοπτα, όπως είχε σχεδιάσει και δρομολογήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ
«Χαιρετίζουμε την πρώτη επιτυχή δοκιμή του πρότυπου αναβαθμισμένου F 16», αναφέρουν σε κοινή ανακοίνωσή τους οι τομεάρχης και αναπληρωτης τομεάρχης Αμυνας του ΣΥΡΙΖΑ, Θοδωρής Δρίτσας και Γιώργος Τσίπρας, συμπληρώνοντας πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «ελπίζει ότι το πρόγραμμα αναβάθμισης θα συνεχιστεί απρόσκοπτα, όπως είχε σχεδιάσει και δρομολογήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, επιλογή που θα θέσει την πολεμική αεροπορία μας σε τεχνολογική πρωτοπορία».

Επιπλέον, στην ανακοίνωσή τους, αναφέρουν:

«Υπενθυμίζουμε ότι ένα μεγάλο μέρος του προγράμματος αναβάθμισης θα πραγματοποιηθεί στην Ε.Α.Β. Και αυτή ήταν επιλογή του σχεδιασμού της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Λυπούμαστε όμως και ανησυχούμε πραγματικά, που το "επιτελικό κράτος" των αρίστων της ΝΔ δεν μπορεί να αντιληφθεί τη ζωτική ανάγκη ύπαρξης και αναβάθμισης της Ε.Α.Β, εταιρίας πιστοποιημένης από παγκόσμιους κολοσσούς και με άριστο έργο, μηδενικής αστοχίας, επί δεκαετίες.

Η ιδεολογική εμμονή της ΝΔ στην ιδιωτικοποίηση των πάντων, είναι κι εδώ παρούσα. Η συνεχής απαξίωση της Ε.Α.Β και συκοφάντηση των εργαζομένων της και, πρόσφατα, η μη πρόβλεψη ανάθεσης έργου από τα προγράμματα των RAFALE στην ελληνική βιομηχανία, εντάσσονται σε αυτή την εμμονή.

Αλήθεια, πώς φαντάζονται την οικονομική δυνατότητα υποστήριξης του τεράστιου στόλου μας πολεμικών αεροσκαφών, πυροσβεστικών, κυβερνητικών, μη επανδρωμένων και πλήθους άλλων μέσων από ιδιώτες; Υπάρχει δυνατότητα, έχει κοστολογηθεί;

Γιατί απαξιώνεται μια εταιρεία με ανεκτέλεστο διεθνές και εγχώριο έργο 580 εκ. ευρώ; Από πού θα έρθει η ανάπτυξη, από την μπουλντόζα του Γεωργιάδη στο Ελληνικό που γκρεμίζει υπόστεγα; Έχουν αντιληφθεί τι γίνεται με την αμυντική βιομηχανία της Τουρκίας;

Καλούμε την κυβέρνηση να αναθεωρήσει την επικίνδυνη στρατηγική των ιδιωτικοποιήσεων και της εγκατάλειψης της κρατικής βιομηχανίας στον τομέα της άμυνας, να αφήσει τη διγλωσσία που συχνά υποκρύπτει ιδιοτελείς επιδιώξεις συμφερόντων. Η άμυνα της χώρας είναι πολλή σοβαρή υπόθεση την οποία δεν μπορούν να υπηρετήσουν νεοφιλελεύθερης έμπνευσης αδιαφανείς πρακτικές, ιδιαίτερα μάλιστα σε αυτή την κρίσιμη περίοδο».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo