19.4 C
Athens
16.7 C
Thessaloniki
Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
More

    Απόρρητη ενημέρωση για τα 18 Rafale – 12 «Οχιές» στο Αιγαίο


    Λόγω πανδημίας πραγματοποιήθηκε στη μεγάλη αίθουσα της Βουλής «Καποδίστριας» απόρρητη ενημέρωση για τη σύμβαση της αγοράς των 18 Rafale σε όλους τους βουλευτές, που είναι μέλη της επιτροπής εξωτερικών και άμυνας.
    Πρώτος μίλησε για το νομικό μέρος της σύμβασης ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, σύμφωνα με πληροφορίες του «Βηματοδότη».
    «Αλλά για το πιο απόρρητο σκέλος της σύμβασης, δηλαδή για τον οπλισμό που θα φέρουν τα νέα αεροπλάνα της Πολεμικής Αεροπορίας μίλησαν ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος και ο αρχηγός Αεροπορίας αντιπτέραρχος (Ι) Γιώργος Πλιούμης.
    Εν συνεχεία οι ερωτήσεις από τους βουλευτές έπεσαν σαν βροχή. Ήθελαν να μάθουν για τους χρόνους παράδοσης, για τη συμμετοχή της εγχώριας βιομηχανίας, για το πότε θα υπογραφεί η σύμβαση με την Γαλλίδα υπουργό Άμυνας Φλοράνς Παρλί. Ήταν η πρώτη φορά που έγινε συνεδρίαση στο υπουργείο για τα εξοπλιστικά. Οι προηγούμενες συνεδριάσεις της κοινοβουλευτικής επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας στο Πεντάγωνο έγιναν για τα ελληνοτουρκικά».
    Μάλιστα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος αποκάλυψε στους βουλευτές ότι έως το τέλος του έτους θα πετούν στο Αιγαίο 10 με 12 «Οχιές», δηλαδή μαχητικά F-16 που έχουν αναβαθμιστεί σε viper, και μάλιστα το πρώτο έκανε προχθές δοκιμαστική πτήση.



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ