Ταμείο Ανάκαμψης: «Καμπανάκι» από Κομισιόν - Τα εθνικά σχέδια χρειάζονται ακόμη πολλή δουλειά

lawandorder.gr 19-01-2021 13:04 Τελευταία ενημέρωση: 19-01-2021 13:06
Ταμείο Ανάκαμψης: «Καμπανάκι» από Κομισιόν - Τα εθνικά σχέδια χρειάζονται ακόμη πολλή δουλειά
«Από τα σχέδια λείπουν οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, το στρατηγικό όραμα, οι συγκεκριμένοι στόχοι και η αποτελεσματικότητα των δαπανών», δήλωσε διπλωμάτης στις Βρυξέλλες

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προειδοποίησε στις αρχές του μήνα ότι τα εθνικά σχέδια για την απορρόφηση του ποσού - ρεκόρ των 1,8 τρισ. ευρώ από τον προϋπολογισμό της ΕΕ για την αναζωογόνηση των οικονομιών που επλήγησαν από την πανδημία της COVID-19 είναι πολύ αδύναμα για να προχωρήσουν, όπως δήλωσαν πηγές στο Reuters.

Η αποθαρρυντική αυτή αξιολόγηση, η οποία κοινοποιήθηκε στις αντιπροσωπείες των χωρών - μελών στην ΕΕ σε μία «κλειστή» συνάντηση στις 7 Ιανουαρίου, δείχνει τη δύσκολη μάχη που αντιμετωπίζουν οι 27 χώρες της ΕΕ, αναφέρει δημοσίευμα του Reuters που επικαλείται τρεις πηγές.

H γραφειοκρατία, οι πολιτικές διαμάχες και το ιστορικό κινδύνου απατών υπονομεύουν τον στόχο της διασφάλισης μίας ομοιόμορφης ανάκαμψης που θα δημιουργήσει πιο ενιαία βάση για τις χώρες της ΕΕ μετά την πανδημία, η οποία έχει αυξήσει το χάσμα πλούτου στην περιοχή.

«Από τα σχέδια λείπουν διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, στρατηγικό όραμα, συγκεκριμένοι στόχοι και αποτελεσματικότητα των δαπανών. Μένει πολλή δουλειά να γίνει», δήλωσε διπλωμάτης στις Βρυξέλλες, απηχώντας την κριτική που έκανε η Κομισιόν στη συνάντηση. Αλλος διπλωμάτης είπε ότι η Κομισιόν τόνισε ότι ορισμένα σχέδια δεν ήταν αρκετά συγκεκριμένα και δεν είχαν μετρήσιμους στόχους.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε και:

Handelsblatt: Αθήνα και Παρίσι έχουν σχέδιο για το Tαμείο Ανάκαμψης


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo