Υπόθεση Μπεκατώρου: Εβδομάδα εξελίξεων σε δικαστικό επίπεδο

Κατερίνα Μάνθου 18-01-2021 06:57 Τελευταία ενημέρωση: 18-01-2021 07:01
Υπόθεση Μπεκατώρου: Εβδομάδα εξελίξεων σε δικαστικό επίπεδο
Κλήση για κατάθεση στην Ολυμπιονίκη από τον εισαγγελέα

Σημαντικές εξελίξεις σε δικαστικό επίπεδο στην υπόθεση της Σοφίας Μπεκατώρου αναμένονται εντός της εβδομάδας που ξεκινάει από σήμερα. Η Ολυμπιονίκης μετά τις καταγγελίες για βιασμό της από παράγοντα της ιστιοπλοΐας σε νεαρή ηλικία δεν αποκλείεται να βρεθεί τις επόμενες ώρες ενώπιον του αρμόδιου εισαγγελέα για να περιγράψει όσα βίωσε πριν από 23 χρόνια, ανεξάρτητα με το εάν οι πράξεις που καταγγέλλει έχουν παραγραφεί .

Και αυτό καθώς οι τόσες σοβαρές καταγγελίες της κυρίας Μπεκατώρου προκάλεσαν την κινητοποίηση της εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, η οποία σκοπεύει να παρέμβει αυτεπάγγελτα στην υπόθεση με σκοπό την ανάδειξη της αλήθειας. Μάλιστα, όπως αναφέρουν πληροφορίες η κυρία Μπεκατώρου έχει κάνει ήδη νύξη για την σεξουαλική παρενόχληση που υπέστη στο πλαίσιο έρευνας που διενεργείται από τον εισαγγελέα Κωνσταντίνο Σιμιτζόγλου. Η έρευνα αυτή είχε ξεκινήσει μετά από καταγγελίες του Ολυμπιονίκη Νίκου Κακλαμανάκη για κακοδιαχείριση στην Ομοσπονδία Ιστιοπλοΐας. Μέχρι σήμερα όμως το περιεχόμενο αυτής της κατάθεσης της Ολυμπιονίκη δεν είναι γνωστό.

Εν τω μεταξύ, χθες, οι δικηγόροι της κυρίας Μπεκατώρου Νίκος Κωνσταντόπουλος, Έλλη Ρούσσου και Ζωή Κωνσταντοπούλου, εξέδωσαν ανακοίνωση με την οποία γνωστοποιούν ότι προτίθενται από σήμερα κιόλας να προβούν σε διαβήματα προς τις αρμόδιες αρχές με στόχο την ενεργοποίηση τους για την συγκεκριμένη υπόθεση.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωσή τους οι τρεις δικηγόροι αναφέρουν: «Αναλάβαμε με αίσθημα ευθύνης την εκπροσώπηση της Ολυμπιονίκη μας Σοφίας Μπεκατώρου στα βήματα που θα ακολουθήσουν τη θαρραλέα, δημόσια καταγγελία της για τον βιασμό που υπέστη ως νεαρή αθλήτρια από παράγοντα του αθλητισμού.

Η υπόθεση της Σοφίας φωτίζει έναν κόσμο αθέατο, γνωστό σε πολλούς και συγκαλυπτόμενο, που λειτουργεί στον αντίποδα του αθλητικού πνεύματος, εκμεταλλεύεται και καταστρέφει νέους ανθρώπους και αθλητές, από θέση δύναμης κι εξουσίας. Έναν κόσμο που εκφράστηκε στην κυνική ανακοίνωση της εμπλεκόμενης Ομοσπονδίας.

Η απόφαση της Σοφίας να μιλήσει δημόσια συγκροτεί υπόδειγμα και παράδειγμα για κάθε άνθρωπο που υπέστη κακοποίηση οποιασδήποτε μορφής ενώ αγωνιζόταν για το όνειρό του και για τη ζωή του, στον αθλητισμό και αλλού. Και ως τέτοιο υπόδειγμα, θα τη στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις.

Από αύριο θα πραγματοποιήσουμε σειρά διαβημάτων προς τις αρμόδιες αρχές, με στόχο την άμεση ενεργοποίησή τους στην υπόθεση, στο πλευρό της Σοφίας και κάθε θύματος των συμπεριφορών και των εξουσιών που κατήγγειλε».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo