Κακοκαιρία: Κλειστά τα σχολεία τη Δευτέρα σε Ωραιόκαστρο και Λαγκαδά

lawandorder.gr 17-01-2021 14:53 Τελευταία ενημέρωση: 17-01-2021 14:54
Κακοκαιρία: Κλειστά τα σχολεία τη Δευτέρα σε Ωραιόκαστρο και Λαγκαδά
Ανοιχτή η αίθουσα του ΚΑΠΗ στον Λαγκαδά για να φιλοξενηθούν ευπαθείς πολίτες και άστεγοι

Κλειστές θα παραμείνουν αύριο οι σχολικές μονάδες στον δήμο Ωραιοκάστρου εξαιτίας του παγετού που έχει δημιουργηθεί από την κακοκαιρία.

Χαρακτηριστικά, η σχετική ανακοίνωση του δήμου αναφέρει:

«Από τον Δήμο Ωραιοκάστρου ανακοινώνεται ότι την Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου 2021, λόγω του παγετού που έχει δημιουργηθεί μετά τη χιονόπτωση στις αυλές των σχολικών κτιρίων και της πρόγνωσης των μετεωρολόγων ότι η θερμοκρασία αναμένεται να πέσει στους -7 βαθμούς Κελσίου αποφασίστηκε τα Δημοτικά Σχολεία, τα Νηπιαγωγεία, οι Παιδικοί και Βρεφονηπιακοί Σταθμοί να μην λειτουργήσουν με στόχο την πρόληψη ατυχημάτων».

Σημειώνεται πως την ίδια απόφαση έλαβε και ο δήμος Λαγκαδά με απόφαση του δημάρχου, Ιωάννη Ταχματζίδη.

Παράλληλα και λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν, ο δήμος ενημέρωσε πως θα παραμείνει ανοιχτή η αίθουσα του ΚΑΠΗ στον Λαγκαδά «προκειμένου να φιλοξενηθούν ευπαθείς πολίτες και άστεγοι που έχουν ανάγκη προστασίας και ζεστασιάς».

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει ο δήμος Λαγκαδά:

«Με απόφαση του δημάρχου Λαγκαδά, Ιωάννη Ταχματζίδη τα νηπιαγωγεία, τα δημοτικά σχολεία όλων των Δημοτικών Ενοτήτων του Δήμου Λαγκαδά, το Σχολείο Ειδικής Αγωγής στο Λοφίσκο, όπως και οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί του Δήμου Λαγκαδά θα παραμείνουν κλειστοί τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2021 εξαιτίας των χαμηλών θερμοκρασιών και του παγετού που επικρατεί.

Λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών και του παγετού η αίθουσα του ΚΑΠΗ στο Λαγκαδά θα παραμείνει ανοικτή καθ’  όλη τη διάρκεια του 24ωρου προκειμένου να φιλοξενηθούν ευπαθείς πολίτες και άστεγοι που έχουν ανάγκη προστασίας και ζεστασιάς.

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή πληροφορία μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον πρόεδρο της Υ.Κ.Π.Α.Α.Π. Κωνσταντίνο Μπίκα στον τηλεφωνικό αριθμό 6945 765347.

Θα τηρηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για την αποφυγή διασποράς του Covid-19.

Την ίδια ώρα, άμεσα και αποτελεσματικά αντιμετωπίστηκε το κύμα κακοκαιρίας και οι πυκνές χιονοπτώσεις που σημειώθηκαν και στην περιοχή του Δήμου Λαγκαδά. Από την πρώτη στιγμή τα συνεργεία του δήμου σε συνεργασία με την Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας φρόντισαν να παραμείνουν ανοικτοί οι δρόμοι και να μη σημειωθούν ιδιαίτερα προβλήματα.

Ο Δήμαρχος Λαγκαδά, Ιωάννης Ταχματζίδης, ευχαριστεί τους εργαζόμενους του Δήμου που κατέβαλλαν κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να κρατήσουν κάτω από αντίξοες συνθήκες το οδικό δίκτυο της περιοχής ανοικτό και να αντιμετωπίσουν με επιτυχία τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Η κακοκαιρία έχει υποχωρήσει σήμερα, ωστόσο παραμένει μεγάλος ο κίνδυνος λόγω του παγετού. Συνιστούμε στους οδηγούς των αυτοκινήτων να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στους δρόμους καθώς είναι αυξημένος ο κίνδυνος  για πρόκληση ατυχήματος».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo