Λύσσα το έκανες βρε Αλέξη…

Ηλίας Ψυχογιός 15-01-2021 22:19 Τελευταία ενημέρωση: 21-02-2021 16:16
Λύσσα το έκανες βρε Αλέξη…
Η ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή για το θέμα της πανδημίας, δεν ήταν αντάξια της θέσης του και της σοβαρότητας του θέματος

Μίλησε στη Βουλή των Ελλήνων ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στη συζήτηση την οποία προκάλεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Είπα κι εγώ να κάτσω να ακούσω τι έχει να πει ο πρώην Πρωθυπουργός της χώρας. «Δεν μπορεί» λέω, «από του βήματος της Βουλής θα κάνει κάποια πρόταση, θα φανεί, έστω για μία φορά λογικός».

Δεν καθόμουν να δω Στρουμφάκια καλύτερα!

Τι είπε, εν ολίγοις ο πρώην Πρωθυπουργός;

Είπε ότι η αντιπολίτευση έβαλε «πλάτη» για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Είπε, και το μεταφέρω λέξη – λέξη πως «η στάση της αντιπολίτευσης –όλα τα κόμματα- από το ξέσπασμα αυτής της πρωτοφανούς διαδικασίας δεν χαρακτηρίστηκε από αυτά τα συνήθη που πολλές φορές συνοδεύουν την πολιτική αντιπαράθεση». Και πρόσθεσε, για να μας πνίξει εντελώς από τα γέλια ότι «έχει βαθιά πεποίθηση ότι η εποχή μας δεν σηκώνει τέτοιου είδους αντιπαραθέσεις και όντως είναι κατώτερος των περιστάσεων όποιος σε μία τέτοια κατάσταση συμπεριφέρεται και πολιτεύεται με όρους ιδιοτέλειας κάθε είδους, πολιτικής ή και οικονομικής.»

Μέχρι εκείνο το σημείο είχα ήδη αντιληφθεί ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει παραμείνει ο ίδιος Αλέξης Τσίπρας που γνωρίζαμε: Ένας διαστρεβλωτής της πραγματικότητας ο οποίος βασίζεται στην ευπείθεια ενός μέρους της ελληνικής κοινωνίας.

Γιατί δεν μπορεί να πιστεύει στα αλήθεια μέσα του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μία υπεύθυνη αντιπολίτευση.

Όταν ξεκίνησε η πανδημία, ο ΣΥΡΙΖΑ ζητούσε να δοθούν τα χρήματα από το «μαξιλάρι» για να στηριχθεί «εμπροσθοβαρώς» η οικονομία.

Όταν η πανδημία αποδείχθηκε ότι θα κρατήσει περισσότερο χρόνο από ότι υπολογίζαμε, και ότι καλώς δεν δόθηκαν όλα τα χρήματα στην αρχή γιατί μετά θα μέναμε «ταπί», οι βουλευτές του κατηγορούσαν την κυβέρνηση ότι κλείνοντας την οικονομία θα καταστραφούν οι επιχειρήσεις.

Όταν άνοιξε ο τουρισμός, κατηγορούσαν την κυβέρνηση ότι θα αυξηθούν τα κρούσματα.

Όταν πέρασε το καλοκαίρι και τα κρούσματα δεν αυξήθηκαν, κατηγόρησαν την κυβέρνηση γιατί δεν άνοιξε τον τουρισμό νωρίτερα.

 Όταν δόθηκαν οι επιστρεπτέες προκαταβολές, κατηγορούσαν την κυβέρνηση λέγοντας ότι θα πρέπει να μην είναι επιστρεπτέες αλλά μη επιστρεπτέες.

Όταν αποφασίστηκε ένα ποσοστό από τις αυτές τις προκαταβολές να είναι τελικά επιδοτήσεις, έλεγαν γιατί ένα ποσοστό και όχι το σύνολο του ποσού….

Αυτό το «και με τον χωροφύλακα και με τον αστυφύλακα, μου θύμισε το ανέκδοτο με τον Λοχία και τον στρατιώτη την πρώτη μέρα στη μονάδα….

Λοχίας: Τι με κοιτάς έτσι ρε μήπως με γουστάρεις;

Στρατιώτης: Όχ…. Όχι κ. Λοχία.

Λοχίας: Α, δεν με γουστράρεις. Μήπως ρε γουστάρεις τη γυναίκα μου;

Στρατιώτης: Όχι κ. Λοχία, τι είναι αυτά που λέτε.

Λοχία: Γιατί ρε; Τι έχει η γυναίκα μου;

Συνέχισα με ιώβεια υπομονή να ακούω την ομιλία και σε κάποια στιγμή ακούω τον κ. Τσίπρα να προσπαθεί να αιτιολογήσει γιατί ορισμένοι πολίτες δεν τηρούν τα υγειονομικά μέτρα. Και αναφέρει: «Διότι δεν σας έχουν εμπιστοσύνη, κύριε Μητσοτάκη. Σε εσάς δεν έχουν εμπιστοσύνη και στην κυβέρνησή σας. Διότι οι πολίτες βλέπουν, ξέρουν και καταλαβαίνουν ότι έχετε χάσει τον έλεγχο. Διότι, οι πολίτες βλέπουν και καταλαβαίνουν ότι πορεύεστε στα τυφλά, βλέποντας και κάνοντας. Και το πιο σημαντικό είναι ότι έχετε κουράσει πια τους πολίτες και κάθε μέρα τους κουράζετε όλο και περισσότερο.»

Σταματώ τον πληθυντικό εδώ και απευθύνομαι στον Αλέξη Τσίπρα στον ενικό και στα ίσια:

Ρε συ Αλέξη, πραγματικά δεν αισθάνεσαι λίγη αισχύνη; Εντάξει, η εξουσία για την αριστερά είναι αυτοσκοπός, αλλά πραγματικά πιστεύεις ότι με τέτοιες «μπαλαφάρες» θα ξαναγίνεις Πρωθυπουργός;

Οι πολίτες που δεν πειθαρχούν στα μέτρα δεν το κάνουν, γιατί εσύ και ορισμένοι ακόμα «παροικούντες στην Ιερουσαλήμ» αποφάσισαν να κάνουν «επαναστατική γυμναστική» με γνώμονα το ιδεολογικό και όχι το κοινωνικό συμφέρον. Γιατί πώς θα εμποδιστεί ένα πάρτυ σε ένα σπίτι, όταν επιτράπηκε σε 30000 άτομα να μαζευτούν έξω από τον Άρειο Πάγο;

Αλλά να έχει ο Μητσοτάκης «double score» από εσένα και τον ΣΥΡΙΖΑ σε κάθε δημοσκόπηση, και να λες ότι οι πολίτες δεν τον εμπιστεύονται;

Ειλικρινά, εσύ μπορεί να μην έχεις κανένα πρόβλημα να ξεστομίζεις τόσες ανακρίβειες (για να μην χρησιμοποιήσω κάποια άλλη έκφραση του συρμού), αλλά εγώ ως πολίτης δεν δέχομαι ο αρχηγός του δεύτερου σε δύναμη κοινοβουλευτικού κόμματος να μιλά χωρίς να έχει μία στοιχειώδη πολιτική σοβαρότητα και πραγματισμό. Δεν σου ζητώ να γίνεις statesman, να μην φοβάσαι την αλήθεια σου ζητώ.

Και θα πρότεινα να το κάνεις τάχιστα, γιατί η κατάσταση στα άλλα κόμματα μπορεί να αλλάξει και οι κεντροαριστεροί που σε ακολουθούν να επιστρέψουν στην κομματική τους φωλιά ενώ οι ακραίοι να αναζητήσουν ξανά τη θαλπωρή των εξωκοινοβουλευτικών «ακτιβιστικών» ομάδων από όπου και τους περιμάζεψες. 

Προσπάθησα για μία τελευταία φορά να δω μέσα από τη δική σου οπτική αλλά δυστυχώς η γεύση ήταν ίδια με τις μπάμιες της μάνας μου εχθές: Λύσσα το έκανες ρε Αλέξη. Λύσσα…

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo