ΑΔΕΔΥ: Να συλληφθούν οι δράστες της επίθεσης στο μετρό και να παραδοθούν στη δικαιοσύνη

Newsroom L&O 15-01-2021 19:32
ΑΔΕΔΥ: Να συλληφθούν οι δράστες της επίθεσης στο μετρό και να παραδοθούν στη δικαιοσύνη
«Οι εργαζόμενοι στα ΜΜΜ έχουν στοχοποιηθεί πολλές φορές, αρκετοί έχουν δεχθεί επιθέσεις βίας χωρίς, δυστυχώς, να έχει ληφθεί από τη Διοίκηση της εταιρείας κανένα ουσιαστικό μέτρο αποτροπής τέτοιων πράξεων», λέει η Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Με αφορμή την επίθεση αγνώστων σε εργαζόμενο της ΣΤΑ.ΣΥ. στο μετρό της Ομόνοιας, η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. «καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την αποτρόπαιη και απρόκλητη επίθεση που δέχτηκε εργαζόμενος της της ΣΤΑ.ΣΥ., στο μετρό της Ομόνοιας, όταν, ως όφειλε, ζήτησε από δύο επιβάτες να φορέσουν τη μάσκα τους».

Συνεχίζοντας η ΑΔΕΔΥ αναφέρει πως: «Αυτοί, αντί να συμμορφωθούν με την παρατήρηση του υπεύθυνου του σταθμού της ΣΤΑ.ΣΥ., του επιτέθηκαν φραστικά και εν συνεχεία τον γρονθοκόπησαν με πρωτοφανή αγριότητα, με αποτέλεσμα τον σοβαρότατο τραυματισμό του και τη μεταφορά του στο νοσοκομείο. Είναι αδιανόητο οι εργαζόμενοι να μπαίνουν στο στόχαστρο διαφόρων, να κινδυνεύει η ζωή τους επειδή κάνουν τη δουλειά τους.

Οι εργαζόμενοι στα ΜΜΜ έχουν στοχοποιηθεί πολλές φορές, αρκετοί έχουν δεχθεί επιθέσεις βίας χωρίς, δυστυχώς, να έχει ληφθεί από τη Διοίκηση της εταιρείας κανένα ουσιαστικό μέτρο αποτροπής τέτοιων πράξεων.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί τη Διοίκηση της ΣΤΑ.ΣΥ. και την Κυβέρνηση να λάβουν όλα τα αναγκαία μέτρα, ώστε να σταματήσουν τέτοιου είδους απαράδεκτα περιστατικά και απαιτεί να συλληφθούν, άμεσα, οι δράστες και να παραδοθούν στη δικαιοσύνη».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo