Ρόδος: Αποζημίωση 40.000 ευρώ στην εγγονή που έκανε άδικα 4 χρόνια φυλακή για τη δολοφονία της γιαγιάς της

lawandorder.gr 15-01-2021 16:31
Ρόδος: Αποζημίωση 40.000 ευρώ στην εγγονή που έκανε άδικα 4 χρόνια φυλακή για τη δολοφονία της γιαγιάς της
«Είμαι αθώα! Βρίσκομαι τέσσερα χρόνια στη φυλακή για ένα έγκλημα που δεν διέπραξα ποτέ»!

Ποσό άνω των 40.000 ευρώ επιδίκασε χθες το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου στη Ρόδο για να λάβει ως αποζημίωση για τα περίπου τέσσερα χρόνια που έκανε στη φυλακή η 36χρονη εγγονή που κατηγορήθηκε μαζί με τον αδελφό της για την υπόθεση της δολοφονίας της 69χρονης γιαγιάς τους, Ουρανίας Γερολύμου, τον Νοέμβριο του 2014, μέσα στο σπίτι της στ’ Ασγούρου!

Όπως είναι γνωστό, η 36χρονη πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη και κάθειρξη δέκα ετών, όμως τον Νοέμβριο του 2018 η υπόθεση εκδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου. Τότε το δικαστήριο, κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς του συνηγόρου υπεράσπισης της 36χρονης, κ. Φώτη Ρωμαίου, την απάλλαξε από κάθε κατηγορία, ενώ έκρινε ένοχο τον 33χρονο αδελφό και συγκατηγορούμενό της για ανθρωποκτονία από πρόθεση και σε ήρεμη ψυχική κατάσταση αλλά και ληστεία, χωρίς να του αναγνωρίσει ελαφρυντικό.

Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου επέβαλε στον 33χρονο την ανώτατη ποινή της ισόβιας κάθειρξης για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και σε ήρεμη  ψυχική κατάσταση και ποινή κάθειρξης 10 ετών για το αδίκημα της ληστείας, χωρίς ουσιαστικά να του μειώσει ούτε μέρα από την πρωτόδικη ποινή που του είχε επιβληθεί.

Στη συνέχεια η 36χρονη προσέφυγε στη δικαιοσύνη ζητώντας να αποζημιωθεί για αυτά τα τέσσερα χρόνια που έκανε «άδικα» όπως η ίδια υποστήριξε και στην απολογία της στο Εφετείο, στη φυλακή.
Η αίτησή της εξετάστηκε χθες και το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου την έκανε δεκτή και της επιδίκασε αποζημίωση περίπου 29 ευρώ ανά ημέρα φυλάκισής της.

«Είμαι αθώα! Βρίσκομαι τέσσερα χρόνια στη φυλακή για ένα έγκλημα που δεν διέπραξα ποτέ»!

Με τη φράση αυτή είχε ξεκινήσει την απολογία της η 36χρονη εγγονή η οποία επεσήμανε πως η 69χρονη Ουρανία Γερολύμου ήταν αυτή που την μεγάλωσε από την ηλικία των 6 μηνών και έμενε μαζί της έως τα 12 χρόνια της.

«Με βοηθούσε οικονομικά, μου πλήρωνε τα έξοδα του σπιτιού, ήταν η μητέρα μου, η βάση μου, το σπίτι μου» είπε η 36χρονη, προσθέτοντας πως δεν γνωρίζει τι έγινε και ό,τι γνώριζε το κατέθεσε.

«Είμαι στα χέρια σας, σήμερα κρίνεται η ζωή μου, δεν έχω βάψει τα χέρια μου με αίμα. Αν ήξερα κάτι, θα σας το είχα πει»!

Η 36χρονη είχε πει πως έφυγε από το σπίτι της γιαγιάς της ένα καλοκαίρι επειδή εκείνη την έδιωξε όταν σε μία κουβέντα που είχαν για τη μητέρα της, η 36χρονη της είπε πως δεν της επιτρέπει να μιλάει για τη μάνα της.

Σε ό,τι αφορά το παπούτσι που βρέθηκε στο σπίτι της 69χρονης, ισχυρίστηκε ότι πιθανόν να ξέμεινε από τα πράγματά της εκεί, ενώ αρνήθηκε ότι υπήρχαν έντονοι καβγάδες μεταξύ τους. Ωστόσο επεσήμανε κάποιες φορές ότι η 69χρονη δεν ήθελε τον 33χρονο αδελφό της μέσα στο σπίτι τους.

Αναφορικά με το μοιραίο βράδυ, η 36χρονη είχε δηλώσει πως ο αδελφός της τους είπε ότι άκουγε φωνές, όμως ουδείς από την παρέα συμφώνησε με αυτό, ενώ αναφορικά με τον πρώην φίλο  της είχε αναφέρει ότι δεν είχε καμία σχέση με όλο αυτό.

Σε αποκλειστικές δηλώσεις που έκανε στη «Ροδιακή» η 36χρονη στο πέρας της διαδικασίας, είπε τα εξής: «Είμαι αθώα! Ευχαριστώ την ελληνική δικαιοσύνη»!

Πηγή: Εφημερίδα Ροδιακή

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo