Γαργαλιάνος: Κάτι θα ανοίξει τη Δευτέρα - Υπάρχουν περιοχές που μας φοβίζουν ακόμα

lawandorder.gr 15-01-2021 09:05 Τελευταία ενημέρωση: 15-01-2021 09:05
Γαργαλιάνος: Κάτι θα ανοίξει τη Δευτέρα - Υπάρχουν περιοχές που μας φοβίζουν ακόμα
Ο καθηγητής και μέλος της Επιτροπής μίλησε λίγο πριν τη συνεδρίαση που θα κρίνει το άνοιγμα των καταστημάτων τη Δευτέρα

Για εκκίνηση του σταδιακού ανοίγματος της αγοράς από Δευτέρα έκανε λόγο ο καθηγητής Παναγιώτης Γαργαλιάνος.

Μιλώντας στον Ant1, ο καθηγητής και μέλος της Επιτροπής που θα συνεδριάσει σε λίγες ώρες για να εισηγηθεί στην κυβέρνηση το επόμενο βήμα για τη σταδιακή άρση του lockdown, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι, «κάτι θα ανοίξει τη Δευτέρα» και τόνισε πως τώρα, περισσότερο από ποτέ, «θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί».

Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα για το άνοιγμα κι άλλων βαθμίδων των σχολείων, ο κ. Γαργαλιάνος είπε πως «κάθε φορά συζητάμε και το παρόν και το επόμενο βήμα», σημειώνοντας πως «αφενός δεν έχουμε ακόμα τα δεδομένα από τα Θεοφάνια, οπότε και σημειώθηκαν εικόνες συνωστισμού, αφετέρου υπάρχουν περιοχές της Αττικής που μας φοβίζουν».

«Τα καταστήματα δεν μπορείς να τα ανοίγεις ανά περιοχή», απάντησε στο ενδεχόμενο να μην ανοίξουν τα καταστήματα στις «κόκκινες» περιοχές.

«Ενδιαφέρουσα», αλλά δύσκολα εφαρμόσιμη» χαρακτήρισε την πρόταση για απαγόρευση της μετακίνησης από δήμο σε δήμο, ενώ ερωτηθείς για το αν υπάρχει περίπτωση να αρθεί η απαγόρευση μετακίνησης από νομό σε νομό για εξαιρετικές περιπτώσεις, είπε ότι «δεν είδαμε μέχρι τώρα εξαιρετικές περιπτώσεις μετακίνησης σε άλλη περιφέρεια, αλλά ξαφνικά γίναμε όλοι ελαιοπαραγωγοί».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo