Ο Παύλος, οι σύντροφοί του, οι ... μεσαίοι και το «προσωπείο» του σοσιαλδημοκράτη

Πέτρος Τρουπιώτης 15-01-2021 01:14
Ο Παύλος, οι σύντροφοί του, οι ... μεσαίοι και το «προσωπείο» του σοσιαλδημοκράτη
Πριν από μερικές μέρες, ο Παύλος Πολάκης, θέλοντας να δικαιολογήσει την ήττα του Σύριζα στις εκλογές και τα συνεχώς μειούμενα ποσοστά του, είπε μια αλήθεια...
Πριν από μερικές μέρες, ο Παύλος Πολάκης, θέλοντας να δικαιολογήσει την ήττα του Σύριζα στις εκλογές και τα συνεχώς μειούμενα ποσοστά του, είπε μια αλήθεια:

«Εμείς πηδ.... με στους φόρους και το ασφαλιστικό το ανώτερο 20% των μεσαίων στρωμάτων, το οποίο έχει μεγάλη κοινωνική αναγνωσιμότητα και από εκεί χάσαμε. Εμείς στηρίξαμε τη φτώχεια και πήραμε 32%. Επειδή γαμ…. με τους μεσαίους πήραν οι άλλοι 40%».

Ο πρώην υπουργός του Σύριζα, που κάθε λίγο έρχεται στην Βουλή και μια αίτηση για άρση ασυλίας του , μια και γενικώς δεν κρατά το στόμα του, αυτή την φορά με τα όσα είπε, την αλήθεια δηλαδή, προκάλεσε ταραχή στο κόμμα του.\

Και προκάλεσε ταραχή, ακριβώς γιατί είπε μια αλήθεια που επιμελώς προσπαθούν να κρύψουν οι σύντροφοι του, από τον πρώην πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, έως τον πρώην υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Είπε αυτό που , ανάμεσα στα άλλα , έκανε η κυβέρνηση Σύριζα τεσσεράμισι χρονιά, αλλά με τίποτε δεν θέλει να το παραδεχθεί δημοσίως.

Και δεν θέλει να το κάνει μια και τώρα, η ηγεσία του Σύριζα (ή έστω μια μερίδα της) επιδιώκει να εμφανισθεί ως μόνον ως υπερασπιστής της μεσαίας τάξης αλλά και εκφραστής της. Γιατί αλλιώς , χωρίς δηλαδή « μεσαία τάξη» , πως μπορεί « να πουλήσει» το νέο παραμύθι της σοσιαλδημοκρατίας, που τώρα τελευταία ανακάλυψε.

Τόσο ο πρώην πρωθυπουργός, όσο και ο πρώην υπουργός Οικονομικών, προέρχονται όχι απλώς από την μεσαία τάξη , αλλά από τα ανωτέρα της στρωματά. Κι όμως, για λογούς ιδεοληψίας, για να αποδείξουν στους συντρόφους τους «πόσο αριστεροί είναι», αλλά και γιατί όπως φαίνεται μέσα τους (και όχι μόνον σε αυτούς) υπάρχει εάν μίσος ανάμεικτο με ζήλεια για τους ανθρώπους του μεσαίου χώρου, έκαναν τα πάντα για να ισοπεδώσουν την μεσαία τάξη.

Μια τάξη που είχε, όταν το 2015 ανέλαβαν την εξουσία, πληγεί σημαντικά από την κρίση και μια σειρά μετρά των προηγουμένων κυβερνήσεων. Μια τάξη που της έδωσαν την χαριστική βολή.

Μόνον που είναι γνωστό ότι η συγκεκριμένη τάξη, τα συγκεκριμένα κοινωνικά στρωματά, αποτελούν και έναν από τους πιο ισχυρούς πυλώνες της οικονομικής ζωής μιας χώρας και έναν σταθερό παράγοντα μιας (δυτικού τύπου τουλάχιστον) κοινωνίας αλλά και έναν δυναμικό μοχλό για την πρόοδο και την ανάπτυξη.

Τα μεσαία στρωματά , επιδιώκουν συνεχώς την σταθεροποίηση της οικονομικής και κοινωνικής τους θέσης και προσπαθούν συνεχώς για την βελτίωση της. Και αυτό αποτελεί και ένα ισχυρότατο παράγοντα προόδου μιας χώρας σε όλους τους τομείς.

Μόνον που οι ιδεοληπτικοί και γαλουχημένοι με τα ταξικά πρότυπα των αρχών του περασμένου αιώνα, που κυβέρνησαν την χώρα, αδυνατούσαν και αδυνατούν να αντιληφθούν την πραγματικότητα. Κι ας έχουν μεγαλώσει μέσα σε μεσοαστικές (τουλάχιστον ) οικογένειες, με όλα τα οφέλη που αυτές τους προσέφεραν.

Γι αυτό και ο Π. Πολάκης, προσέφερε, εν τη αγνοία του, μια ακόμα μεγάλη προσφορά στην ελληνική κοινωνία. Της αποκάλυψε την αλήθεια, έστω και αν όπως φαίνεται δεν κατάλαβε πως με αυτό εξέθεσε τους συντρόφους του και έριξε μια νάρκη στην προσπάθεια να φορέσουν το προσωπείο του σοσιαλδημοκράτη…..

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo