• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Ενάντια στην Πανεπιστημιακή Αστυνομία είναι ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών

lawandorder.gr 14-01-2021 22:36
Ενάντια στην Πανεπιστημιακή Αστυνομία είναι ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών
Ο Δημοσθένης Πάκος με τηλεοπτική του παρέμβαση μίλησε μέχρι και για προσφυγή στη Δικαιοσύνη, επειδή η κυβέρνηση επιλέγει να προσλάβει 1.000 Ειδικούς Φρουρούς

Αντίθετος στην Αστυνομία Πανεπιστημίων εμφανίστηκε ο Δημοσθένης Πάκος, πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών (ΕΑΣΥΑ)

Μάλιστα, σε τηλεοπτική του παρέμβαση στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ, ο κ. Πάκος τόνισε χαρακτηριστικά ότι τη διαφωνία του θα την εκφράσει επίσημα στα αρμόδια όργανα της ΕΛΑΣ. «Γνωρίζω ότι η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών έχει πάρει ομόφωνη απόφαση ενάντια στην πρόσληψη των ειδικών φρουρών για τη στελέχωση του συγκεκριμένου σώματος», γνωστοποίησε.

Ο κ. Πάκος πρόσθεσε ότι δεν έχει γίνει η παραμικρή διαβούλευση γι' αυτό το θέμα με τα σωματεία της Αστυνομίας. «Εννοείται ότι πρέπει να υπάρχει αστυνόμευση στα ελληνικά πανεπιστήμια, που αποτελούν περιουσία του λαού. Δεν πρέπει στο πανεπιστήμιο να κάνουν κουμάντο μειοψηφίες και μπαχαλάκηδες. Πρέπει οι φοιτητές να πηγαίνουν σε ένα πανεπιστήμιο σύγχρονο και ευρωπαϊκό.»

Αναλύοντας την πρόσληψη των ειδικών φρουρών, ο κ. Πάκος μίλησε για προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ. «Αυτοί οι άνθρωποι δεν θα οπλοφορούν. Υπάρχουν αστυνομικοί χωρίς να οπλοφορούν; Θα έχουν ανακριτικά καθήκοντα. Εγώ για να γίνω ανακριτικός υπάλληλος μπήκα με πανελλήνιες και ήμουν για δύο χρόνια στη σχολή αστυφυλάκων. Τα έχουν φτιάξει όλα χωρίς να ρωτήσουν κανένα. Άρα να πουν και στους γονείς που θέλουν να κάνουν τα παιδιά τους αστυφύλακες, να μην χαλάσουν τα λεφτά τους. Να περιμένουνε να βγει ένας διαγωνισμός ΑΣΕΠ.»

Ο κ. Πάκος διερωτήθηκε «σε 2-4 χρόνια, αυτοί οι άνθρωποι θα βρίσκονται σε αυτές τις θέσεις; Αφού προσληφθούν θα εγείρουν πλήρη εργασιακά δικαιώματα. Μεταθέσεων, συνυπηρετήσεων, υπηρεσιών γραφείου. Θα πρέπει να γίνουν νέες προσλήψεις. Δεν γίνεται να πραγματοποιηθούν 1.000 προσλήψεις και τελειώσαμε.»

Ο πρόεδρος της ΕΑΣΥΑ παραδέχτηκε ότι η Ελληνική Αστυνομία δεν έχει την πολυτέλεια να μεταφέρει 1.000 αστυνομικούς στα πανεπιστήμια. Έδωσε όμως και ένα παράδειγμα. «Ας υποθέσουμε ότι γίνεται κάτι στην Πανεπιστημιούπολη. Θα πάνε στην ήδη υπάρχουσα αστυνομία. Άρα έχουμε την παραδοχή ότι η επίσημη αστυνομία δεν μπορεί να κάνει τη δουλειά της. Δεν της έδωσαν το χώρο να αστυνομεύσει τα Πανεπιστήμια. Εμείς θα είμαστε κάθετα αντίθετοι σε αυτό και θα αξιοποιήσουμε όλα τα νομικά μας εργαλεία. Ακόμα και με προσφυγή στη Δικαιοσύνη.»

 

 

Δείτε το σχετικό βίντεο:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo