Γερμανία: Μεγάλες διαφορές μεταξύ των κρατιδίων στον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού

Newsroom L&O 14-01-2021 18:45
Γερμανία: Μεγάλες διαφορές μεταξύ των κρατιδίων στον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού
Προκειμένου να επιτευχθεί αυτό που είναι γνωστό ως ανοσία της αγέλης εκτιμάται ότι θα πρέπει να εμβολιαστεί περισσότερο από το 60% του πληθυσμού

Υπάρχουν μεγάλες διαφορές μεταξύ των ομοσπονδιακών κρατιδίων όσον αφορά τον εμβολιασμό. Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ (RKI), το Μεκλεμβούργο-Προπομερανία πέτυχε ήδη ποσοστό εμβολιασμού 2,05%, υπερδιπλάσιο από τον εθνικό μέσο όρο. Το Σλέσβιχ-Χόλσταϊν ποσοστό 1,64% και η Σαξονία-Άνχαλτ 1,34%. Αντίθετα, η Θουριγγία με 0,66% και η Βάδη-Βυρτεμβέργη με 0,74% βρίσκονται σημαντικά πίσω.

Μέχρι το μεσημέρι της Πέμπτης είχε εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού το 1,01% του γερμανικού πληθυσμού, όπως ανακοίνωσαν στο Βερολίνο ο ομοσπονδιακός υπουργός Υγείας Γενς Σπαν (CDU) και το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ (RKI).

Σύμφωνα με τα στοιχεία του RKI, το πρώτο εμβόλιο (κυρίως των εταιρειών Biontech/Pfizer και σε μικρότερο βαθμό της Moderna) χορηγήθηκε σε 842.455 άτομα. Για πλήρη προστασία, ωστόσο, απαιτούνται δύο δόσεις του εμβολίου με απόσταση περίπου τριών εβδομάδων.

«Έχουμε αρχίσει να βγαίνουμε από την πανδημία», δήλωσε ο Σπαν. Εν τούτοις «η Γερμανία εξακολουθεί -- λόγω του συνεχιζόμενου υψηλού αριθμού νέων κρουσμάτων και θανάτων από τον κορονοϊό -- να είναι στην πιο δύσκολη φάση της πανδημίας», πρόσθεσε.

Προκειμένου να επιτευχθεί αυτό που είναι γνωστό ως ανοσία της αγέλης εκτιμάται ότι θα πρέπει να εμβολιαστεί περισσότερο από το 60% του πληθυσμού. Για την υλοποίηση του στόχου το συντομότερο δυνατό στο δεύτερο εξάμηνο του έτους θα πρέπει το ποσοστό εμβολιασμού να αυξηθεί σημαντικά. Μέχρι στιγμής, ωστόσο, τα εμβόλια είναι διαθέσιμα μόνο σε περιορισμένες ποσότητες.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo