Έλενα Ακρίτα για «ΤΑ ΝΕΑ»: Τους βρόντηξα την πόρτα, έγινε λογοκρισία

Newsroom L&O 14-01-2021 11:10 Τελευταία ενημέρωση: 14-01-2021 11:10
Έλενα Ακρίτα για «ΤΑ ΝΕΑ»: Τους βρόντηξα την πόρτα, έγινε λογοκρισία
Η Έλενα Ακρίτα μίλησε για τα παιδικά της χρόνια και το «διαζύγιό» της με την εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ»

Μία συνέντευξη εφ' όλης της ύλης παραχώρησε η δημοσιογράφος και συγγραφέας Έλενα Ακρίτα στον Γρηγόρη Αρναούτογλου στο «The 2Night Show».

Η Έλενα Ακρίτα μίλησε για το «διαζύγιό» της με την εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ», έπειτα από 20 χρόνια, και αποκάλυψε το παρασκήνιο της παραίτησής της.

«Ήταν αξιοπρεπές στο διαζύγιο, από την ώρα που λογοκρίθηκε το κείμενο. Θέλω να ευχαριστήσω την ΕΣΗΕΑ και με κάνει να νιώθω ότι οι δημοσιογράφοι έχουμε ένα σπίτι. Το άρθρο πήγαινε κόντρα στη γραμμή της εφημερίδας και συγκεκριμένα είχε να κάνει με το σπίτι του Τσίπρα, που έλεγαν για αγορά 1,5 εκ., ενώ ήταν νοικιασμένο. Ακόμη δεν έχουν παραδεχθεί το λάθος τους, όχι σε μένα. Βρόντηξα την πόρτα, δεν το περίμεναν, νόμιζαν ότι θα το περάσω έτσι. Δεν άφησα κανένα περιθώριο για διάλογο και πάω για άλλα. Δε δούλεψα σε αριστερίστικο έντυπο, ποτέ. Δεν υπήρχε περίπτωση στη δημοσιογραφία που γνώρισα εγώ να σου πει ότι το κείμενο να λογοκριθεί. Ποτέ δε θα συνέβαινε αυτό. Υπήρχε μεγάλη παράδοση των αντίθετων απόψεων. Υπάρχουν και διάφορα παρασκήνια που δεν ενδιαφέρουν κανέναν. Τα τρία χρόνια που δούλεψα με τον Μαρινάκη, δεν είχε γίνει τίποτα. Μια και καλή έγινε».

Στη συνέχεια, η Έλενα Ακρίτα, που δε μασάει τα λόγια της, εξήγησε γιατί δε θέλει να έχει «σκατόψυχους και τοξικούς ανθρώπους» στη ζωή της, ενώ σχολίασε την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας και απάντησε αν θα έκανε το εμβόλιο. «Είμαι αλλεργική, αλλά θέλω πάρα πολύ να το κάνω. Δεν διστάζω καθόλου. Θέλω τη ζωή μου πίσω. Επειδή είμαι καταθλιπτική σαν άνθρωπος, δεν αντέχω άλλο. Με πιέζει πάρα πολύ. Την κατάθλιψη την αντιμετωπίζω πάντα με τον γιατρό μου. Δεν κάνω μαγκιές. Όταν έχει κατάθλιψη δεν μπορείς να πας από το σαλόνι στο μπάνιο» υπογράμμισε.

«Ήμουν πονεμένο παιδί»

Όσον αφορά στα παιδικά της χρόνια, η Έλενα Ακρίτα δήλωσε: «Ήμουν πονεμένο παιδί. Είχε πεθάνει ο πατέρας μου από 10 χρονών, έβαλαν τη μητέρα μου φυλακή επί χούντας μετά από ένα χρόνο. Τη δεκαετία του ΄60 με λέγανε ορφανή. Αυτό ήταν στίγμα. Τα έχω περάσει όλα στη ζωή μου. Από την πολιτικοποίηση του Ρήγα, μέχρι τι γόβα θα φορέσω, μεγάλους έρωτες, πάθη, χωρίσματα. Είμαι χορτασμένη. Τώρα, είμαι λίγο πιο θυμωμένη με τα πράγματα που δεν μπορώ ν' αλλάξω. Όσο με βαστάνε τα πόδια μου, εγώ θα βγαίνω στους δρόμους. Είτε κυριολεκτικά, είτε με την πένα μου».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo