Ολοκληρώθηκε η πορεία των εκπαιδευτικών - Ένταση και χημικά νωρίτερα (εικόνες & βίντεο)

Newsroom L&O 14-01-2021 12:19 Τελευταία ενημέρωση: 14-01-2021 14:12
Ολοκληρώθηκε η πορεία των εκπαιδευτικών - Ένταση και χημικά νωρίτερα (εικόνες & βίντεο)
Αντιδρούν στην πανεπιστημιακή αστυνομία και στις αλλαγές στον τρόπο εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

Ένταση επικρατεί αυτή την ώρα στη συγκέντρωση των εκπαιδευτικών στα Προπύλαια. Η αστυνομία προχώρησε σε ρίψη χημικών. Παρά τις απαγορεύσεις η πορεία κατευθύνθηκε προς την Ομόνοια και μετά διαλύθηκε.

Με κεντρικό σύνθημα «Έξω από τις σχολές μας η αστυνομία» οι διαδηλωτές και οι διαδηλώτριες έχουν συγκεντρωθεί στην Πλατεία Κοραή, ζητώντας να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο.

Φοιτητές και εκπαιδευτικοί αντιδρούν ενάντια στην πανεπιστημιακή αστυνομία, στις αλλαγές στον τρόπο εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και σε σειρά άλλων θεμάτων, ενώ ζητούν και το ασφαλές άνοιγμα των σχολών.

Στο κάλεσμά τους υπογραμμίζουν «είναι χρέος ολόκληρης της ακαδημαϊκής κοινότητας να μπλοκάρει τα σχέδια της κυβέρνησης που θέλει να περιορίσει τον τρόπο με τον οποίο η πανεπιστημιακή κοινότητα θα συζητάει και θα αντιμετωπίζει τα ζητήματα που προκύπτουν, προσπαθώντας να επιβληθεί μέσω εισβολής των δυνάμεων καταστολής στις σχολές μας. Θα μας βρουν μπροστά τους! Το φοιτητικό κίνημα, μαζί με όλη την πανεπιστημιακή και εκπαιδευτική κοινότητα και τον κόσμο της εργασίας, θα δώσουν τη μάχη και τα επιχειρούμενα αυταρχικά σχέδια τους θα μείνουν στα χαρτιά».

Παράλληλα, ΟΛΜΕ-ΔΟΕ ζητούν ασφαλή άνοιγμα των σχολείων με την τήρηση όλων των απαραίτητων μέτρων, διαφωνώντας με τις έως τώρα ενέργειες κυβέρνησης και υπουργείου Παιδείας.

Σύμφωνα με εντολή της ΕΛΑΣ, κλειστός θα είναι ο σταθμός του Μετρό, Πανεπιστήμιο, από τις δέκα. Οι συρμοί του μετρό θα διέρχονται χωρίς όμως να πραγματοποιούνται στάσεις.

«Η προσπάθειά τους είναι να μας τρομοκρατήσουν με μηνύματα, ότι δεν συνάδει το Νο6 ή το Νο1 να συγκεντρωνόμαστε. Εμείς του απαντούμε ότι είναι δημοκρατικό μας δικαίωμα», είπε στην κάμερα του Low and  Order διαδηλώτρια.

«Είναι μία προσπάθεια της κυβέρνησης που φοβάται τις αντιδράσεις για το πως έχει διαχειριστεί την πανδημία ανοίγοντας τα σχολεία με τις χειρότερες συνθήκες, χωρίς προσλήψεις, χωρίς υγειονομικά μέτρα προστασίας, να εμποδίσει τον κόσμο που αντιστέκεται στην νέα επίθεση που ετοιμάζει».

Διαβάστε περισσότερα:

Κεραμέως: Όποιο πανεπιστήμιο δεν εφαρμόσει τα μέτρα ασφάλειας θα χάνει τη χρηματοδότησή του  

Θεσσαλονίκη: Ένταση μεταξύ φοιτητών και ΜΑΤ (βίντεο)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo